Iarna decanului

scrisa de Saul Bellow

Iarna decanului de Saul Bellow Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Polirom
Autor (i): Saul Bellow
Traducator (i): Antoaneta Ralian
Numar de pagini: 360 pagini
ISBN: 978-973-46-1979-5
Anul aparitiei: 2011
Descriere: Romanul Iarna decanului are o puternica incarcatura autobiografica. Celebrul scriitor american Saul Bellow a venit la Bucuresti in 1977, impreuna cu sotia sa Alexandra, originara din Romania, a carei mama se afla pe patul de moarte la spitalul Elias.

Alexandra, om de stiinta, este fiica profesorului Dumitru Bagdasar, creatorul scolii romane de neurochirurgie, si a doctoritei Florica Bagdasar.

Cuplul Bellow – alias sotii Corde din roman – au ramas in Bucuresti peste zece zile, pana dupa moartea si incinerarea Floricai Bagdasar, avand de indurat toate privatiunile, urmarile si frustrarile dictaturii ceausiste. Experientele atat de insolite traite de o marcanta personalitate americana, picata pe neasteptate intr-un crud regim totalitar si intr-unul dintre cei mai dezastruosi ani ai acestuia, i-au inspirat lui Bellow conceptia romanului de fata.


Carti similare cu Iarna decanului

Kafka pe malul marii

Kafka pe malul marii

de Haruki Murakami

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

ON
Recenzii: 0
Carti citite: 109