Iarna decanului

scrisa de Saul Bellow

Iarna decanului de Saul Bellow Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Polirom
Autor (i): Saul Bellow
Traducator (i): Antoaneta Ralian
Numar de pagini: 360 pagini
ISBN: 978-973-46-1979-5
Anul aparitiei: 2011
Descriere: Romanul Iarna decanului are o puternica incarcatura autobiografica. Celebrul scriitor american Saul Bellow a venit la Bucuresti in 1977, impreuna cu sotia sa Alexandra, originara din Romania, a carei mama se afla pe patul de moarte la spitalul Elias.

Alexandra, om de stiinta, este fiica profesorului Dumitru Bagdasar, creatorul scolii romane de neurochirurgie, si a doctoritei Florica Bagdasar.

Cuplul Bellow – alias sotii Corde din roman – au ramas in Bucuresti peste zece zile, pana dupa moartea si incinerarea Floricai Bagdasar, avand de indurat toate privatiunile, urmarile si frustrarile dictaturii ceausiste. Experientele atat de insolite traite de o marcanta personalitate americana, picata pe neasteptate intr-un crud regim totalitar si intr-unul dintre cei mai dezastruosi ani ai acestuia, i-au inspirat lui Bellow conceptia romanului de fata.


Carti similare cu Iarna decanului

Ultima comanda

Ultima comanda

de Graham Swift

mai mult
Stoner

Stoner

de John Williams

mai mult
Sala de bal

Sala de bal

de Anna Hope

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

ON
Recenzii: 0
Carti citite: 109