Medgidia, orasul de apoi

scrisa de Cristian Teodorescu

Medgidia, orasul de apoi de Cristian Teodorescu Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Medgidia, orasul de apoi 8.65 lei *
Medgidia, orasul de apoi 13.06 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Cartea Romaneasca
Autor (i): Cristian Teodorescu
Numar de pagini: 280 pagini
ISBN: 978-973-23-2882-8
Anul aparitiei: 2009
Descriere: Premiul National de Proza Ziarul de Iasi pe anul 2009
Premiul pentru cel mai valoros roman, in cadrul Colocviilor Romanului Romanesc, Alba Iulia
Premiul pentru Proza al Uniunii Scriitorilor din Romania pe anul 2009

Pentru prima oara in literatura romana, cititorii isi pot scrie singuri romanul, pe masura ce aduna la un loc, cu sufletul la gura, nu doar povestile care il alcatuiesc, ci si firele invizibile care le leaga. Sunt 103 nopti si zile ale locuitorilor tuturor oraselor de apoi.

Romanul este o savuroasa colectie de "istorii" individuale profilate pe fundalul agitat al anilor ’40 din secolul trecut, pret de zece ani de zbucium politic, dar si de viata, pur si simplu. In decorul targului dobrogean − care devine, in logica fictiunii, un centru al Lumii − se "filmeaza", cu maxima acuitate si fidelitate a imaginii, memorabile secvente din vremea Razboiului, a rebeliunii legionare ori a ocupatiei sovietice.

Medgidia, orasul de apoi poate fi, la scara redusa, oricare oras de pe harta Romaniei, insufletit de pasiuni omenesti, de lupte politice, cu mize mai mici sau mai mari. Mersul implacabil al Istoriei se reflecta − amplificat pina la teroare sau, dupa caz, pana la grotesc − in oglinda biografiilor netrucate ale locuitorilor lui.

„Cristian Teodorescu din Medgidia, de profesie croitor literar, a taiat o bucata din Dobrogea si a facut din ea un costum impecabil, asa cum se purta pe vremea marilor scriitori. Trebuie spus ca Dobrogea are stofa, iar cine nu stie nimic despre cum poti ramane fermecat de praful, apele, oamenii si de infinitele ei povesti, are acum o buna ocazie sa afle. Cele o suta de triburi ale Dobrogei fac impreuna un mic Babilon fratern si isi traiesc, netulburate, tihna de o mie de ani. Teodorescu a avut noroc si le-a fotografiat in secunda miraculoasa a copilariei lui. Dupa aceste imagini rare a cusut apoi o carte extraordinara, ajunsa la moda inca din tipar.” (Doru Buscu)


Carti similare cu Medgidia, orasul de apoi

Greseli de neiertat

Greseli de neiertat

de Philippe Djian

mai mult
Pelerinii

Pelerinii

de Elizabeth Gilbert

mai mult
Era să fiu eu

Era să fiu eu

de Ali Smith

mai mult



Recenzii

cornelia.popa cornelia.popa pe 2016-06-03 06:18:32 Rating:

Mai multe destine adunate într-o carte. Mai multe povești legate într-un roman. Cristian Teodorescu reușeste să fac din romanul său, “Medgidia, orașul de apoi”, o capodoperă. Liniștea, haosul, comicul și tragicul sunt împletite atât de frumos încât poți simți pulsul personajelor.

Cele aproximativ 100 de povestioare, sub formă de capitole, sunt ca și piesele unui puzzle, fiecare...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

cornelia.popa
Recenzii: 129
Carti citite: 135