Soseaua Virtutii. Cartea Ciinelui

scrisa de Cristian Teodorescu

Soseaua Virtutii. Cartea Ciinelui de Cristian Teodorescu Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Soseaua Virtutii. Cartea Ciinelui 26.94 lei *
Soseaua Virtutii. Cartea Ciinelui 26.94 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Cartea Romaneasca
Autor (i): Cristian Teodorescu
Numar de pagini: 328 pagini
ISBN: 978-973-23-2945-0
Anul aparitiei: 2015
Descriere: Un roman despre cine si cum a facut avere dupa 1989, despre coruptia omniprezenta a clasei politice romanesti si relatiile ei ascunse cu fosta Securitate rebotezata in fel si chip. O marturie despre jocurile de putere subterane si lupta pentru castigarea unor pozitii dominante in noile ierarhii, fenomene care au macinat intreaga societate si au ajuns pana la cel mai inalt nivel in stat. In tot acest univers halucinant, pe cat de delirant, pe atat de imoral, au fost atrasi si oameni onesti, dar naivi, care nu au realizat la timpul potrivit ca astfel devin simple unelte minuite de cei care le trasau destinul, fara ca macar sa-i intrebe, dispretuindu-i, dar folosindu-se de ei cu cinism. Ca si personajul principal din romanul lui Cristian Teodorescu, ei s-au lasat purtati de un val ademenitor, au facut compromisuri si au sacrificat uneori tot ce aveau mai bun – familie, profesie, idealuri, chiar si propria constiinta – pentru niste iluzii ce aveau sa se dovedeasca efemere. Idolii cei noi se arata a fi cu mult mai rai decit cei care din trecut, cu chipurile turnate in bronz, ne fac un semn cu ochiul, perfid sau complice, de pe soclurile unor statui. Iar Soseaua Virtutii, privita dinspre blocurile cenusii care o marginesc, e pentru multi drumul celor fara de speranta, un drum ce duce spre nicaieri.

„Cand m-am mutat, in anul 2003, din Drumul Taberei pe Soseaua Virtutii din cartierul Militari, mi s-a parut ca am ajuns la capatul lumii. Unul dintre baietii mei, care pana atunci se ducea, duminica, la biserica Razoare, inainte de meciul de fotbal cu prietenii sai, ma intreaba dupa ce am ajuns aici: «Ma, tata, tu stii unde stam noi acum?». In Militari, ii raspund. «Dar tu stii ce e Militari?» Un cartier, ce sa fie?! «Nu, e comuna Militari! Ne-am mutat la tara!» Asa scria pe pisania bisericii din cartier, ridicata in secolul al XIX-lea. Dupa cativa ani, pisania a disparut, ca si cum ar fi fost o consemnare de rusine. Atunci m-am gandit sa scriu ceva despre cartierul Militari, fosta comuna cu cazarmi si case din prelungirea Palatului Cotroceni, care azi e mai mare decat multe orase mari din tara.“ - Cristian Teodorescu


Carti similare cu Soseaua Virtutii. Cartea Ciinelui

Legendele sefului de gara

Legendele sefului de gara

de Adrian-Petru Stepan

mai mult
Omulețul roșu

Omulețul roșu

de Doina Rusti

mai mult
40 de zile

40 de zile

de Chris Simion

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!