Omul universal - islamul si functiunea lui rene guenon

scrisa de Michel Valsan

Omul universal - islamul si functiunea lui rene guenon de Michel Valsan Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Omul universal - islamul si functiunea lui rene guenon 22.53 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Herald
Autor (i): Michel Valsan
Traducator (i): Teodoru Ghiondea
Numar de pagini: 224 pagini
ISBN: 978-973-111-195-7
Anul aparitiei: 2010
Descriere: Multi au fost mirati cand au aflat ca Rene Guenon a fost musulman. In cartile sale nimic nu indica un atare ratasament traditional, precum si locul pe care islamul il ocupa in opera sa, in comparatie cu cel al hinduismului si al taoismului, un loc destul de restrans, in pofida frecventelor referiri la metafizica si esoterismul islamic. Astfel ca unii s-au intrebat daca ar putea exista un acord intre perspectiva sa doctrinara si pozitia sa traditionala personala. Altii au mers pana la a considera ca invatatura sa metafizica si intelectuala nu ar putea fi considerata compatibila cu doctrina islamica.

Exista, de asemenea, o problema in privinta ortodoxiei islamice a operei lui Rene Guenon si o alta referitoare la raportul dintre pozitia sa traditionala personala cu functiunea doctrinara generala... Astfel ca noi credem util sa facem cateva precizari si puneri la punct. - Michel Valsan


Carti similare cu Omul universal - islamul si functiunea lui rene guenon

Esenta doctrinei buddhiste

Esenta doctrinei...

de Gonsar Rinpoche

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!