Ochiul

scrisa de Vladimir Nabokov

Ochiul de Vladimir Nabokov Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Ochiul 14 lei *
Ochiul 15 lei *
Ochiul 17.36 lei *
Ochiul 45.99 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Vladimir Nabokov
Traducator (i): Veronica D. Niculescu
Numar de pagini: 160 pagini
ISBN: 978-973-46-1222-2
Anul aparitiei: 2008
Descriere: „Protagonistul din Ochiul pare desprins din paginile lui Gogol sau Dostoievski: un mic-burghez chinuit, care incearca in zadar sa-i impresioneze pe membrii mai bine situati ai cercului de emigranti din care face parte. Cu elementele sale de existentialism pre-sartrian si variatiunile pe tema dublului, acest «mic roman», dupa cum il numeste Nabokov, este una dintre cele mai mari izbanzi ale epicului de la Benito Cereno a lui Melville sau O coarda prea intinsa a lui Henry James." (Roy Johnson)

„Relatia dintre constiinta si realitate ocupa un loc central in creatia lui Nabokov. Constiinta este ceea ce asigura unicitatea individului si conexiunea lui cu realitatea, dar ea este limitata de moarte sau pierderea memoriei, iar Ochiul exploreaza in profunzime aceste limite, intrucat Smurov, naratorul, cauta cu disperare o solutie de evadare dintr-o realitate in care se simte claustrat. Insa, in loc sa-si foloseasca puterea imaginatiei pentru a conferi propriei existente culoare si viata, Smurov creeaza un univers alternativ, uitand ca nu putem pacali moartea, iar aceasta izolare autoimpusa va face ca realitatea sa-i para cu neputinta de indurat." (The International Fiction Review)


Carti similare cu Ochiul

Dragostea în vremea holerei

Dragostea în vremea...

de Gabriel Garcia Marquez

mai mult
Evanghelia dupa fiul

Evanghelia dupa fiul

de Norman Mailer

mai mult
Jurnalul Aurorei Serafim

Jurnalul Aurorei Serafim

de Sidonia Dragusanu

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri

Alte carti ale autorului

Pnin

Pnin


mai mult

Glorie

Glorie


mai mult

Apararea Lujin

Apararea Lujin


mai mult


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

Eliza382
Recenzii: 0
Carti citite: 43