Lumina zilei

scrisa de Graham Swift

Lumina zilei de Graham Swift Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Lumina zilei 4 lei *
Lumina zilei 24.5 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Graham Swift
Traducator (i): Luana Schidu
Numar de pagini: 448 pagini
ISBN: 973-46-0473-2
Anul aparitiei: 2006
Descriere: „Swift este, cu siguranta, unul dintre cei mai buni romancieri contemporani ai Angliei.” (New York Review of Books)

Lumina zilei (2003) are aparenta unui roman politist, al carui pretext este o crima pasionala. Misterul ce urmeaza a fi dezlegat nu priveste insa autorul crimei, ci imprejurarile care l-au impins sa comita acest gest disperat. Povestea dureroasa din spatele asasinatului este relatata din perspectiva anchetatorului, George Webb, detectiv particular si fost politist. Amanuntele crimei sunt dezvaluite treptat, suprapunandu-se cu episoade disparate din trecutul acestuia – printre altele, sfarsitul carierei sale de politist in urma unui caz nefericit, cu implicatii familiale majore. Pendularea intre trecut si prezent aduce la lumina zilei drame si secrete fascinante, ce se intrepatrund intr-un montaj narativ complex. Reflectiile si intrebarile personajului arunca o noua lumina asupra intamplarilor marunte ale vietii. Cine este cel urmarit si cine este urmaritorul? Cand trebuie sa renuntam la statutul nostru de observatori pentru a ne implica in actiunile celor din jur? George Webb cauta sa descopere resorturile profunde ale actiunilor umane, irationalitatea ascunsa sub aparente, fatalitatea pasiunilor devoratoare.

Stilist redutabil, autorul efectueaza in acest roman un adevarat tur de forta. Naratiunea propriu-zisa este concentrata la maximum, pe parcursul unei singure zile de noiembrie din anul 1997 si intr-un colt al Londrei delimitat de Wimbledon, Fulham si Putney Vale. Limbajul condensat, ca intr-un raport de politie, contrasteaza in chip admirabil cu subtilitatea rasturnarilor de sensuri si a observatiilor neasteptate.


Carti similare cu Lumina zilei

De-as fi rege!

De-as fi rege!

de Daly King

mai mult
Orasul si cainii

Orasul si cainii

de Mario Vargas Llosa

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

irenegrande
Recenzii: 0
Carti citite: 27

Alyna.mg
Recenzii: 0
Carti citite: 43