Ultima comanda

scrisa de Graham Swift

Ultima comanda de Graham Swift Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Ultima comanda 7.99 lei *
Ultima comanda 21 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Graham Swift
Traducator (i): Petru Cretia, Cristina Poenaru
Numar de pagini: 392 pagini
ISBN: 978-973-46-0325-1
Anul aparitiei: 2009
Descriere: Editia a II-a revazuta

Roman distins cu prestigiosul Booker Prize in 1996 si ecranizat in 2001, cu Michael Caine si Helen Mirren in rolurile principale.

Romanul Ultima comanda este o poveste despre identitate, iubire si loialitate, interesanta si impresionanta mai ales prin circumstantele sociale pe care ni le propune autorul, situand actiunea intr-o Londra postbelica, proletara. Patru barbati se intalnesc in carciuma lor preferata dintr-un cartier muncitoresc al Londrei. Sunt pe cale sa porneasca intr-un pelerinaj ce are ca tel imprastierea cenusii unui tovaras din razboi, Jack Dodds, prieten a trei dintre ei si tata adoptiv pentru al patrulea. Dar, inainte sa ajunga in oraselul de pe malul marii unde vor duce la indeplinire „ultima comanda” a regretatului Jack, complicatele relatii dintre cei patru, implicandu-le de asemenea pe sotiile si copiii lor, se dezvaluie lent, prin impletirea multiplelor fire narative si a vocilor personajelor. Dincolo de prietenia si de loialitatea care ii leaga, fiecare are un secret intunecat, iar in dialogul lor molcom si aparent banal se pot ghici vinovatii, tradari si resentimente puternice, pe cale sa rabufneasca.

„Un roman care priveste in fata efemeritatea existentei umane si totodata aduce un omagiu simplu si nesentimental curajului de a-ti infrunta soarta.” (Sunday Times)


Carti similare cu Ultima comanda

Ritornela foamei

Ritornela foamei

de J. M. G. Le Clezio

mai mult
Copiii pierduti

Copiii pierduti

de Peter Straub

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!