Unde sunt? > Acasa > Carti > Literatura universala > Maine

Maine

scrisa de Graham Swift

Maine de Graham Swift Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Polirom
Autor (i): Graham Swift
Traducator (i): Cristiana Visan
Numar de pagini: 320 pagini
ISBN: 978-973-46-0873-7
Anul aparitiei: 2008
Descriere: Maine este o lunga destainuire adresata de o mama copiilor ei, atat de dureroasa si de socanta incat s-ar putea ca acestia sa se dovedeasca incapabili s-o asculte. In adancul noptii, in linistea casei adormite, Paula Hook isi rememoreaza intreaga existenta, anticipand revelatia care va schimba pentru totdeauna viata membrilor familiei. Asa cum a dovedit cu Lumina zilei, Graham Swift este maestru in dozarea actiunii, in construirea cu migala a unui mister ce se dezvaluie lent si tensionat, prin filtrul unei constiinte care cauta raspunsuri la un nivel existential profund, dincolo de suprafata vizibila a evenimentelor propriu-zise.

„Swift este, cu siguranta, unul dintre cei mai buni romancieri contemporani ai Angliei.” (New York Review of Books)

„Swift este un scriitor de o mare subtilitate, cunoscut pentru modul inspirat in care descrie detaliile vietii obisnuite si obtinand efecte stilistice extrem de reusite din consemnarea gandurilor marunte, dar socante ale personajelor. Subiectul romanului Maine consta intr-un secret – aproape tot ce se spune are ca scop dezvaluirea acestuia. In acelasi timp, insa, protagonista este obligata sa-si dezvolte povestea – spre beneficiul cititorului si pentru a transforma scheletul intrigii intr-o naratiune substantiala – intr-un mod care ar deveni monstruos daca intr-adevar ar impartasi-o unor copii.” (Independent on Sunday)


Carti similare cu Maine

La capcaunii veseli

La capcaunii veseli

de Daniel Pennac

mai mult
O femeie

O femeie

de Peter Esterhazy

mai mult
Ani de asteptare

Ani de asteptare

de Fumiko Enchi

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

andreeatoma
Recenzii: 56
Carti citite: 140