Raiul gainilor

scrisa de Dan Lungu

Raiul gainilor de Dan Lungu Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Raiul gainilor 21 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Dan Lungu
Numar de pagini: 216 pagini
ISBN: 978-973-46-1749-4
Anul aparitiei: 2010
Descriere: Editia a III-a

Raiul gainilor a fost patru luni in topul vanzarilor editurii franceze Jacqueline Chambon, iar editia germana a fost declarata, in decembrie 2007, cartea lunii in Germania.

„O metafora exploziva a temperamentului romanesc.” (Kultur Spiegel)

„Dan Lungu, cu un acut simt satiric, imbraca proza romaneasca in haine de mare valoare, in contextul literaturii internationale.” (Wiener Zeitung)

„Chiar daca romanul musteste de umor, Dan Lungu nu prezinta doar o strada de provincie din Romania, ci tabloul unei intregi societati fisurate, al societatii de tranzitie.” (Frankfurter Allgemeine Zeitung)

„Dan Lungu trebuie citit de urgenta.” (Lire)

„In Raiul gainilor, strada Salcamilor este epicentrul burlesc al neantului, in strafundurile unei mahalale provinciale, si al unui liberalism cu care nu stie nimeni ce sa faca. Decat, poate, carti formidabile!” (Le Figaro Littéraire)

„Strada Salcamilor devine, sub pana alerta si incisiva a lui Dan Lungu, o cruda cutie de rezonanta a istoriei si a realitatii romanesti. In aceasta lume simpla, unde realitatea nu ajunge decat amutita si deformata, visul este derizoriu, nimicul cotidian travestit in zvonuri. Iar rasul, ironia, ca intotdeauna, aici si pretutindeni, exorcizeaza frustrarile.” (La Quinzaine Littéraire)


Carti similare cu Raiul gainilor

Casnicia, bat-o vina!

Casnicia, bat-o vina!

de Carol Clewlow

mai mult
Două mături stau de vorbă

Două mături stau de vorbă

de Radu Paraschivescu

mai mult
Suflete la pret redus

Suflete la pret redus

de Eugen Ovidiu Chirovici

mai multRecenzii

Andrei J Andrei J pe 2013-01-03 13:26:38 Rating:

Dan Lungu nu a adus nimic nou în Raiul găinilor, abordând acelaşi stil umoristic, ludic şi zeflemitor precum şi în Sunt o babă comunistă!, roman ce îl am încă proaspăt întipărit în memorie.
Ne aduce de astă dată în prim plan un mic colţ al societăţii româneşti, de după vremea împuşcatului, strada Salcâmilor, loc în care, printr-o optică puternic ironizată, o mână de oameni şi-au...

Citeste mai mult

aniela aniela pe 2012-12-08 19:53:03 Rating:

Istoria unei strãzi de mahala, aproape ameninţatã cu distrugerea în perioada comunistã, dar care supravieţuieşte în mod inexplicabil, chiar spre surprinderea propriilor locatari, pentru a intra într-o tranziţie haoticã, sumbrã, dar atât de plinã de haz! Este o „frescã” burlescã a unei margini de lume, realist reprodusã cu tot umorul amãrãciunii propriului destin. Deşi o lecturã mai uşoarã...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

Andrei J
Recenzii: 8
Carti citite: 44

silviamaria
Recenzii: 0
Carti citite: 38

Livux
Recenzii: 1
Carti citite: 107