Diana sau zeita solitara a vanatorii

scrisa de Carlos Fuentes

Diana sau zeita solitara a vanatorii de Carlos Fuentes Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Humanitas
Autor (i): Carlos Fuentes
Traducator (i): Horia Barna
Numar de pagini: 256 pagini
ISBN: 973-50-0466-6
Anul aparitiei: 2003
Descriere: Sex si politica, lumea actorilor si ticurile scriitorilor. Poate ca cea mai interesanta figura a acestei povesti nu e Diana, actrita, „zeita“ careia ii e dedicat romanul, ci naratorul. Pentru ca nu se face deloc simpatic de-a lungul povestii pe care o spune, iesind astfel din seria celor care se magulesc cand spun „eu“. Isi da singur seama ca, cu cat jura ca nu se amesteca in politica, cu atat se amesteca politica in el, ca ramane de stanga desi pretinde ca refuza maniheismele, ca incearca sa justifice sexul prin literatura si literatura prin sex si ca gelozia e ca o viata secreta si urata dinauntrul vietii proprii.

O vizita acasa la Bunuel, o intalnire in avion cu Tina Turner, o referire punctuala la Bucuresti si cea mai savuroasa definitie – psihanalitica – a literaturii realist-socialiste fac parte dintre mirodeniile acestei carti oricum plina de arome neobisnuite.


Carti similare cu Diana sau zeita solitara a vanatorii

O lectie de morala pentru fete frumoase

O lectie de morala...

de Alexander McCall Smith

mai mult
Daniel Stein, traducător

Daniel Stein, traducător

de Ludmila Ulitkaya

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!