Orient, occident

scrisa de Salman Rushdie

Orient, occident de Salman Rushdie Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Polirom
Autor (i): Salman Rushdie
Traducator (i): Dana Craciun
Numar de pagini: 224 pagini
ISBN: 978-973-46-1311-3
Anul aparitiei: 2009
Descriere: Reunind noua povestiri publicate pe parcursul mai multor ani, Orient, Occident reia una dintre temele predilecte ale lui Salman Rushdie, si anume suspendarea intre doua lumi de care se simte atras in egala masura si pe care este, tot in egala masura, dispus sa le critice. O incercare de apropriere si definire culturala a doua teritorii care si-au spus cuvantul in formarea sa ca scriitor, volumul de fata problematizeaza perceptia celor doua universuri si propune un spatiu intermediar, in care memoria, istoria si imaginatia se intalnesc si se fertilizeaza reciproc.

„Rushdie este cel mai important scriitor postcolonial al subcontinentului. In lumea imaginata de el, baieti indieni din Kensington le canta cantece de Neil Sedaka unor fetite pe nume Seherezada, iar diplomati asiatici isi dezvaluie fanteziile de fani Star Trek.” (The Times Literary Supplement)


Carti similare cu Orient, occident

Soareci si oameni

Soareci si oameni

de John Steinbeck

mai mult
Sorgul rosu

Sorgul rosu

de Mo Yan

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

ioanaledac
Recenzii: 0
Carti citite: 44