Mesagerii ploii

scrisa de Ismail Kadare

Mesagerii ploii de Ismail Kadare Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Mesagerii ploii 19.71 lei *
Mesagerii ploii 27 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Humanitas Fiction
Autor (i): Ismail Kadare
Traducator (i): Marius Dobrescu
Numar de pagini: 240 pagini
ISBN: 978-973-689-354-4
Anul aparitiei: 2010
Descriere: Tradus in zeci de limbi, Ismail Kadare este una dintre cele mai puternice voci ale literaturii europene contemporane. In 2005 i s-a acordat primul International Man Booker Prize.

In Albania secolului al XV-lea, razboiul bate la usa. Locuitorii unei cetati de hotar si-au ales soarta. Nu au primit pacea otomana, pe care solia sultanului le-o promitea in schimbul abjurarii, iar acum asteapta riposta neintarziata a imperiului. Iar odata cu primavara, soseste si imensa armata turca, inaintand lenes si inexorabil spre fortareata. Capitularea, se pare, nu e decat o chestiune de timp. Dar acest timp, infim in durata istoriei, este nesfarsit pentru cei prinsi in inclestarea in care se infrunta doua lumi. Stelele consultate de astrolog raman tacute. Imamii prevestesc victoria, iar poetul orb plange in versuri prapadul. Unde e adevarul? Ce sa scrie cronicarul ostirii? Un lucru e sigur: indiferent de care parte se va inclina balanta in saptamanile, apoi lunile de asediu apasator si de arsita, cadentate de bubuitul innebunitor al tobelor, si eroii, si lasii vor avea aceeasi soarta tragica.


Carti similare cu Mesagerii ploii

Etruscul

Etruscul

de Mika Waltari

mai mult
Contesa dracula. erzsebet bathory

Contesa dracula....

de Javier Garcia Sanchez

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!