Pagini neasteptate

scrisa de Julio Cortazar

Pagini neasteptate de Julio Cortazar Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Pagini neasteptate 6.9 lei *
Pagini neasteptate 7.99 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Julio Cortazar
Traducator (i): Tudora Sandru Mehedinti
Numar de pagini: 576 pagini
ISBN: 978-973-46-1757-9
Anul aparitiei: 2010
Descriere: Volumul Pagini neasteptate cuprinde texte inedite care ne dezvaluie nenumaratele fete ale lui Julio Cortázar, de la povestitorul sclipitor si pasionat la criticul de literatura si arta cu un fin spirit de observatie, de la jurnalistul implicat la poetul sensibil.

Publicat cu ocazia implinirii a douazeci si cinci de ani de la moartea scriitorului, volumul Pagini neasteptate cuprinde texte inedite ale lui Cortázar: fragmente neincluse in volumul Povesti cu cronopi si glorii, episoade nepublicate din Un oarecare Lucas, un capitol suprimat din Cartea lui Manuel, conferinte, fragmente critice, texte jurnalistice, poeme, portrete de personalitati si cronici de calatorie. Textele in proza, care ocupa cea mai mare parte a volumului, sunt grupate in functie de afinitati: povestiri de scurta intindere, eseuri cu continut preponderent politic sau ideologic, comentarii asupra operelor altor artisti.

„Cortázar te cucerea cu elocventa si eruditia sa, cu memoria incredibila si umorul periculos; era un intelectual al vremurilor de odinioara, in cel mai bun sens al cuvantului. A fost omul cel mai important pe care am avut norocul sa-l cunosc.” (Gabriel García Márquez)

„In scrierile lui Cortázar jocul devine o ocupatie serioasa, de adulti; acestia recurg la el ca sa-si mascheze nesiguranta, teama de o lume pe care nu o inteleg – o lume absurda si adesea plina de primejdii. Personajele sale se distreaza jucandu-se, dar de cele mai multe ori e vorba de distractii primejdioase, care pot provoca traume, instrainari sau chiar moartea.” (Mario Vargas Llosa)


Carti similare cu Pagini neasteptate

Dormi!

Dormi!

de Annelies Verbeke

mai mult
Bufoniada

Bufoniada

de Kurt Vonnegut

mai mult
Punctul omega

Punctul omega

de Don Delillo

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!