Muzeul britanic s-a daramat!

scrisa de David Lodge

Muzeul britanic s-a daramat! de David Lodge Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Polirom
Autor (i): David Lodge
Traducator (i): Radu Pavel Gheo
Numar de pagini: 216 pagini
ISBN: 973-681-387-8
Anul aparitiei: 2003
Descriere: „In 1965, in timpul Conciliului Vatican II, pe cand scria acest roman, Lodge se astepta ca interdictia asupra folosirii anticonceptionalelor, impusa de Biserica Romano-Catolica, sa ramana doar o amintire. Incercand sa vina in sprijinul reformistilor, romancierul descrie aici o zi din viata lui Adam Appleby, un tanar doctorand de confesiune catolica care ia in serios respectiva interdictie si vede cum, din aceasta cauza, destinul sau o ia complet razna... De fapt, Lodge isi lanseaza inteligentele sale atacuri nu doar asupra restrictiilor impuse contraceptiei, ci si asupra lumii moderne.“ (Thomas M. Landy)

„«Muzeul Britanic s-a daramat!» isi va incanta cititorii nu numai datorita satirei inteligente si a situatiilor ridicole ori absurde, ci si gratie complexitatii sale literare si a capacitatii de a dezvalui comportamentul si motivatiile care pun in miscare lumea universitara... Personajul principal, Adam, cade mereu in reverii pornind de la intrebarea «Ce-ar fi daca...?» Tentatia de a folosi mijloace anticonceptionale este un reflex al dorintei de a face dragoste, iar pofta de succes literar reflecta ispita caderii in pacat.“ (Jacalyn Duffin)


Carti similare cu Muzeul britanic s-a daramat!

Florence a arabiei

Florence a arabiei

de Christopher Buckley

mai mult
Povestiri mortale

Povestiri mortale

de Mihai Gainusa

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comentarii

Ally pe 15.03.2012 12:42:54

??


Jo.hanna pe 04.03.2012 18:37:18

Wow... nu mi-a placut deloc cartea asta. Dar deloc. Nu stiu de ce... subiectul mi s-a parut atat de banal, atat de... not worth talking about. M-am chinuit sa o termin pentru ca mai demult
aveam "regula" asta, de a nu lasa nici o carte neterminata. Poate nu era momentul potrivit pentru a o citi, poate nu aveam dispozitia necesara...


andres pe 04.03.2012 16:23:15

Daca va primi destule voturi, va fi si cartea lunii, motiv in plus pentru a fi cumparata si citita! :)


Cosmin pe 03.03.2012 12:06:31

Suna interesant. Cred ca am sa o cumpar.


Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

Ally
Recenzii: 0
Carti citite: 4