Muzeul britanic s-a daramat!

scrisa de David Lodge

Muzeul britanic s-a daramat! de David Lodge Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Polirom
Autor (i): David Lodge
Traducator (i): Radu Pavel Gheo
Numar de pagini: 216 pagini
ISBN: 973-681-387-8
Anul aparitiei: 2003
Descriere: „In 1965, in timpul Conciliului Vatican II, pe cand scria acest roman, Lodge se astepta ca interdictia asupra folosirii anticonceptionalelor, impusa de Biserica Romano-Catolica, sa ramana doar o amintire. Incercand sa vina in sprijinul reformistilor, romancierul descrie aici o zi din viata lui Adam Appleby, un tanar doctorand de confesiune catolica care ia in serios respectiva interdictie si vede cum, din aceasta cauza, destinul sau o ia complet razna... De fapt, Lodge isi lanseaza inteligentele sale atacuri nu doar asupra restrictiilor impuse contraceptiei, ci si asupra lumii moderne.“ (Thomas M. Landy)

„«Muzeul Britanic s-a daramat!» isi va incanta cititorii nu numai datorita satirei inteligente si a situatiilor ridicole ori absurde, ci si gratie complexitatii sale literare si a capacitatii de a dezvalui comportamentul si motivatiile care pun in miscare lumea universitara... Personajul principal, Adam, cade mereu in reverii pornind de la intrebarea «Ce-ar fi daca...?» Tentatia de a folosi mijloace anticonceptionale este un reflex al dorintei de a face dragoste, iar pofta de succes literar reflecta ispita caderii in pacat.“ (Jacalyn Duffin)


Carti similare cu Muzeul britanic s-a daramat!

Un englez la Paris. Educatia continentala

Un englez la Paris....

de Michael Sadler

mai mult
Kremlinul de zahar

Kremlinul de zahar

de Vladimir Sorokin

mai mult
In ce merde te baga dragostea

In ce merde te baga...

de Stephen Clarke

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comentarii

Ally pe 15.03.2012 12:42:54

??


Jo.hanna pe 04.03.2012 18:37:18

Wow... nu mi-a placut deloc cartea asta. Dar deloc. Nu stiu de ce... subiectul mi s-a parut atat de banal, atat de... not worth talking about. M-am chinuit sa o termin pentru ca mai demult
aveam "regula" asta, de a nu lasa nici o carte neterminata. Poate nu era momentul potrivit pentru a o citi, poate nu aveam dispozitia necesara...


andres pe 04.03.2012 16:23:15

Daca va primi destule voturi, va fi si cartea lunii, motiv in plus pentru a fi cumparata si citita! :)


Cosmin pe 03.03.2012 12:06:31

Suna interesant. Cred ca am sa o cumpar.


Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

Ally
Recenzii: 0
Carti citite: 4