Ghidul xenofobului - elvetienii

scrisa de Paul Bilton

Ghidul xenofobului - elvetienii de Paul Bilton Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Nemira
Autor (i): Paul Bilton
Traducator (i): Cornelia Bucur
Numar de pagini: 128 pagini
ISBN: 978-606-8073-26-2
Anul aparitiei: 2009
Descriere: O capodopera in miniatura, un univers in format de buzunar: micile calitati si marile defecte ale omenirii, intr-o calatorie sarmanta si ireverentioasa, plina de umor si onestitate. Vindeca de xenofobie aproape garantat!

"Potrivit legilor fizicii, bondarul ar trebui sa fie incapabil sa zboare. In mod asemanator, conform legilor economice, Elvetia nu ar trebui sa o duca atat de revoltator de bine. Fara iesire la mare, cu o piata interna mai mica decat Londra, vorbitoare de patru limbi diferite, fara resurse naturale – in afara de energia hidroelectrica, putina sare si inca si mai putin peste –, fara piete asigurate pentru produsele sale prin intermediul coloniilor sau al apartenentei la un pact comercial, ea ar trebui sa fi dat de mult cu fundul de pamant. Cu toate acestea, elvetienii sunt singurii in comparatie cu care nemtii par ineficienti, francezii nediplomati si texanii saraci. "

"Traversarea strazii in Elvetia este o operatiune riscanta, desi trecerile semnalizate abunda. Toti pietonii elvetieni care traverseaza au o trasatura comuna: se misca de doua ori mai incet decat in mod obisnuit si rar arunca o privire in lateral masinilor care au oprit sa ii astepte. Autoritatile au lansat chiar si o campanie pentru a convinge cele doua parti sa stabileasca un contact vizual – teoretic, preferabil contactului dintre bara de protectie si picior. Nu este de mirare ca traversarea mai sigura se face pe oriunde altundeva, cand te gandesti ca 60% din accidentele cu pietoni au loc pe zebre."


Carti similare cu Ghidul xenofobului - elvetienii

Nu te porti asa cu prima doamna

Nu te porti asa cu...

de Christopher Buckley

mai mult
Hronicul mascariciului valatuc

Hronicul mascariciului...

de Alexandru O. Teodoreanu (pastorel)

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!