Povesti erotice romanesti



Povesti erotice romanesti de Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Trei
Numar de pagini: 550 pagini
ISBN: 978-973-707-166-8
Anul aparitiei: 2007
Descriere: Povesti erotice romanesti este numele celui mai original titlu al colectiei Eroscop: cei mai cunoscuti scriitori romani au fost invitati sa publice un text inedit cu tematica erotica. Cat de departe au mers ei? Cat de indraznete sunt prozele? Mai exista tabuuri erotice in limba romana? Iata cateva intrebari la care puteti afla raspunsul citind acest volum.

„Aproape fiecare poveste din carte isi are istorioara ei: textul Doinei Rusti, primul primit, a fost considerat drept inceputul norocos al volumului. stefan Agopian s-a decis sa participe la acest volum in urma unei revelatii. Cel putin asa mi-a povestit Simona Kessler — agenta literara care a mediat contactul cu cativa autori ai volumului — intr-o buna dimineata, cand ne-a anuntat incendiarul titlu al prozei pe care Agopian avea sa o scrie. Proza a carei predare a fost impinsa pana in ultimele clipe de aparitie ale volumului; placerea lecturii a anulat repede insa anxietatea pe care o prilejuise asteptarea. In jurul lui Ioan Grosan s-a constituit o adevarata agentie de pariuri, cativa dintre colegii de breasla sustinand ca «nu o sa ne dea» niciodata o proza erotica. Pe ultima suta de metri am primit o splendida poveste despre amor si comunism. Povestea Ceciliei stefanescu este in acelasi timp ingenua si socanta. Emil Brumaru, vestitul erotolog in versuri s-a dedat admirabil la stihurile in proza. Din tinuturile reci si aparent frigide ale nordului, Filip Florian ne propune o poveste in care mocneste senzualitatea. Matei Florian, in schimb, adopta un alt ton: in proza lui, aparent retinuta, se dezlantuie imagistica fabulatorie a fantasmei si dorintei. Aldulescu creeaza un fel de cosmogonie a pasiunii, in care instinctul erotic isi intensifica salbaticia treptat si neasteptat, culminand in dezmat. Lucian Dan Teodorovici, Radu Pavel Gheo, Claudia Golea, Dan-Silviu Boerescu si Marius Chivu articuleaza noi tipuri de scenarii erotice. Pe Florin Iaru si pe Cezar Paul Badescu ii citesti cu sufletul la gura. Cat despre Dan Sociu si Ionut Chiva, ei semneaza, indiscutabil, textele cele mai «hard» ale acestui volum." - Magdalena Marculescu


Carti similare cu Povesti erotice romanesti

Iubirea fata de aproapele

Iubirea fata de aproapele

de Pascal Bruckner

mai mult
Pana la lasarea serii

Pana la lasarea serii

de Junnosuke Yoshiyuki

mai mult
Jurnalul pierdut al lui don juan

Jurnalul pierdut al...

de Douglas Carlton Abrams

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!