Animal tropical

scrisa de Pedro Juan Gutierrez

Animal tropical de Pedro Juan Gutierrez Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Animal tropical 7 lei *
Animal tropical 21 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Trei
Autor (i): Pedro Juan Gutierrez
Traducator (i): Ana Maria Tamas
Numar de pagini: 424 pagini
ISBN: 978-973-707-271-9
Anul aparitiei: 2009
Descriere: Animal tropical este cartea mai multor povestiri ce se contopesc intr-una singura: aceea a unui barbat boem si chinuit. Pedro Juan, personajul mitic din romanul Trilogie murdara la Havana, revine aici dupa ceva timp. Acum, in varsta de 50 de ani, incearca sa scrie un roman, dar nu are curajul de a-l incepe. Isi dedica timpul picturii si scrisului, dar continua sa fie aceeasi haimana fara scrupule, ce se lasa condus de propriile sale principii etice pe care le aplica in functie de circumstante si nevoi. In viata lui apar doua femei complet diferite. Nu neaparat si doua iubiri. Una este Agneta, o suedeza de patruzeci de ani, careia ii bulverseaza viata aseptica si calculata milimetric. Cealalta este Gloria, si ea o haimana din cartierul Centro Habana, vecina lui de la etajul de mai jos: o mulatra de treizeci de ani, cu o excesiva experienta de viata si o filosofie proprie asupra acesteia. O lama la fel de taioasa ca si Pedro Juan. Una din dorintele acestuia din urma este ca Gloria sa dea uitarii adevarata ei vocatie: cea de balerina in cabaretul Palermo, un loc meschin si vulgar situat in centrul Havanei.

Scris in acelasi ritm vertiginos si exasperant ce caracterizeaza proza lui Pedro Juan Gutiérrez, Animal tropical permite la fiecare noua lectura descoperirea si altor povesti ce cladesc un labirint subteran, ascuns cu desavarsit mestesug in urzeala compacta a romanului.

„Sunt un veritabil seducator. Stiu. Asa cum exista: alcoolici, dependenti de cofeina, nicotina, marijuana, cleptomani etc. Eu sunt dependent de seductie. (…) E un viciu. Stiu ca seductia e un viciu asemeni oricarui altuia. Si nici macar nu exista Asociatia Seducatorilor Anonimi. Daca ar exista, poate ca m-ar putea ajuta in vreun fel. Desi nu sunt sigur. In mod cert as inventa pretexte ca sa lipsesc de la reuniunile lor si sa nu fiu obligat sa ma ridic in picioare in fata tuturor si sa spun linistit: «Ma numesc Pedro Juan: Sunt un seducator. De douazeci de zile n-am mai sedus pe nimeni.»" – Pedro Juan Gutiérrez


Carti similare cu Animal tropical

Insula voaiorilor

Insula voaiorilor

de Daniel Davies

mai mult
Regele havanei

Regele havanei

de Pedro Juan Gutierrez

mai mult
Revelatia

Revelatia

de Sylvia Day

mai multRecenzii

Anca Zaharia Anca Zaharia pe 2016-03-11 10:37:33 Rating:

Apărută în 2000 și tradusă la noi 9 ani mai târziu, „Animal tropical” face parte din colecția Eroscop a editurii Trei. Nu este o carte șocant de erotică, nici nu cred că i-ar fi acesta scopul; erotismul este, mai degrabă, extensia vieții de zi cu zi, în timp ce majoritatea cărților din aceeași colecție au ca funcție primară descrierea cât mai precisă, exclusivă, a tuturor practicilor...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

Anca Zaharia
Recenzii: 33
Carti citite: 68

vlad.postolache
Recenzii: 3
Carti citite: 28