Acid house

scrisa de Irvine Welsh

Acid house de Irvine Welsh Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Acid house 25.19 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Irvine Welsh
Traducator (i): Ciprian Siulea
Numar de pagini: 376 pagini
ISBN: 978-973-46- 1608-4
Anul aparitiei: 2010
Descriere: Irvine Welsh nu face compromisuri! Acid House este un volum de povestiri bizare, tulburatoare si de un umor nebun, din partea celui mai original autor al momentului.

Acid House este un volum de povestiri publicat in 1994, axat pe acelasi univers proletar cunoscut cititorilor inca din Trainspotting, in care se vorbeste dur, in dialectul scotian al clasei muncitoare, iar personajele, in majoritatea lor, sunt scursurile societatii: depravati, lasi, manipulatori, ghinionisti, care sufera de pe urma unei societati in declin si a propriilor lor asteptari reduse. Spre deosebire de cartile anterioare, acest volum se bazeaza insa mai mult pe satira sociala, intrigile se intretes intr-o lume feroce, lovind in banalitate si grotesc, descoperind o comedie neagra. Doi profesori de filozofie se cearta pana incep sa se ia la pumni; baietii care se ocupa de transportul mobilei devin obiect al dorintei pentru vedetele de la Hollywood; Dumnezeu insusi, enervat de impotenta unui tanar nefericit, se implica in actiune si isi transforma progenitura intr-o musca. Nihilismul si egoismul raman trasaturile de baza ale drogatilor, de nedistins din aceasta perspectiva, care isi spun pe rand povestile cutremuratoare.

Cateva dintre povestirile din acest volum au stat la baza filmului Acid House, din 1998, in regia lui Paul McGuigan, dupa un scenariu scris de Irvine Welsh.

„Un autor care parca ar vrea sa nimiceasca undele sonore cu acest cor de voci comice, triste, agresive, recalcitrante – o cacofonie fascinanta.” (Scotland on Sunday)

„Inca un sezon in iad cu Irvine Welsh! Pana si lui Dumnezeu o sa i se para revigoranta... Aceasta selectie de povestiri este o nebunie – uneori infioratoare, emotionanta si alteori extrem de amuzanta.“ (New Statesman)

„Sunt povesti spuse cu asemenea compasiune, cu asemenea vigoare si vioiciune si cu un umor nemilos, dincolo de resursele lingvistice inepuizabile si inventivitatea structurala, incat este imposibil sa citesti acest volum si sa nu te cuprinda o stare formidabila de buna dispozitie.“ (Jonathan Coe, Sunday Times)


Carti similare cu Acid house

Testamente tradate

Testamente tradate

de Milan Kundera

mai mult
Middlesex

Middlesex

de Jeffrey Eugenides

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!