Singuratatea alergatorului de cursa lunga

scrisa de Alan Sillitoe

Singuratatea alergatorului de cursa lunga de Alan Sillitoe Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Singuratatea alergatorului de cursa lunga 19.22 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Alan Sillitoe
Traducator (i): Ciprian Siulea
Numar de pagini: 208 pagini
ISBN: 978-973-46-2831-5
Anul aparitiei: 2012
Descriere: Nuvela Singuratatea alergatorului de cursa lunga (The Loneliness of the Long Distance Runner), detina­toare a premiului Hawthornden pentru literatura, a fost publicata in 1959 si ecranizata in 1962, dupa un scenariu scris de autor, in regia lui Tony Richardson. Filmul i‑a adus actorului Tom Courtenay (cunoscut publi­cului pentru rolurile de mai tarziu din filme precum Doctor Jivago sau Noaptea generalilor) un premiu Bafta pentru debut in 1963. Protagonistul, un tanar rebel, ajunge sa fie inchis, pentru o spargere, intr‑un centru de corectie unde i se ofera sansa sa ia parte la un concurs de cros pe distante lungi. Diminetile friguroase, chinuitoare si orele lungi de alergare il fac sa se gan­deasca la lumea din jur, cu ipocrizia ei, lipsa de mora­litate si telurile superficiale. Alaturi de aceasta nuvela, volumul contine alte cateva povestiri, printre care: Unchiul Ernest, Domnul Raynor, invatatorul, Fotografia cu barca de pescuit, Arca lui Noe, Sambata dupa‑amiaza, Declinul si prabusirea lui Frankie Buller.

„E ca si cum tot ce mi-a influentat orbeste viata inainte sa implinesc 30 de ani ar fi dat buzna din subconstientul meu. Caci, desi Singuratatea alergatorului de cursa lunga este despre un tanar inchis la scoala de corectie, la fel de bine ar putea fi despre un scriitor si despre reactia lui in fata presiunii societatii si a mass-mediei. Intotdeauna e ceva care te impinge sa spui: N-am nevoie de linguselile voastre, de recompensele voastre.” (Alan Sillitoe)

„Tonul nuvelei lui Sillitoe e mai strident, mai in raspar decat cel al romanului sau de debut. Smith, tanarul atlet de la scoala de corectie care pierde o cursa hotaratoare doar ca sa le faca in ciuda gardienilor, isi proclama dorinta de a-i lasa pe toti cu gura cascata. Si prin toti el se refera la politisti, la guvernanti, la curvele rasate, la grafomani, la ofiterii din armata si la parlamentari.” (The Guardian)

„Pus in fata unui mediu familiar, a descrierii unui detaliu ori a unui moment in desfasurare, Alan Sillitoe isi arata adevaratul talent.” (Daily Telegraph)


Carti similare cu Singuratatea alergatorului de cursa lunga

Singuratatea alergatorului de cursa lunga

Singuratatea...

de Alan Sillitoe

mai mult
Anomalia

Anomalia

de Hervé Le Tellier

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!