Lentoarea

scrisa de Milan Kundera

Lentoarea de Milan Kundera Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Lentoarea 15.4 lei *
Lentoarea 16.94 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Humanitas
Autor (i): Milan Kundera
Numar de pagini: 104 pagini
ISBN: 973-50-0700-2
Anul aparitiei: 2004
Descriere: Lentoarea este primul roman scris de Milan Kundera direct in franceza. Subiectul lui este de altfel \"frantuzesc\".Cu toate acestea critica pariziana i-a rezervat o primire mai curind rece. Poate fiindca, gratia si virtuozitatea cu care reconstituie, amestecind planurile temporale, un vodevil din secolul al XVIII-lea francez, sint contracarate de sarcasme la adresa intelighentiei pariziene contemporane. Lentoarea este marturia unui spectator consternat, dar nu lipsit de reactie in fata narcisismului gaunos si ridicol al \"balerinilor\" ( concept inventat de Kundera si susceptibil de a face scoala) de pe scena occidentala a zilelor noastre.
Folosindu-se de arma sa dintotdeauna, ironia muscatoare, Kundera demistifica excesele noilor ideologii la moda in Vest, dar si, pentru echilibru, notele false si exploatarea demagogica a meritelor disidentei din Est, intrate, deja in istorie. Alergic la orice soi de angajament politic, el nu putea fi mai tandru nici cu varianta pariziana a corectitudinii politice. Cartea sa pare un comentariu la adagiul lui Cioran: \"Orice ideologie este o cruciada impotriva umorului.\"


Carti similare cu Lentoarea

Un anume domn Piekielny

Un anume domn Piekielny

de Francois-Henri Deserable

mai mult
Ferestrele luminate sau cum a devenit om consilierul administrativ julius zihal

Ferestrele luminate...

de Heimito Von Doderer

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

fata_verde
Recenzii: 0
Carti citite: 86