Lentoarea

scrisa de Milan Kundera

Lentoarea de Milan Kundera Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Lentoarea 15.4 lei *
Lentoarea 16.94 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Humanitas
Autor (i): Milan Kundera
Numar de pagini: 104 pagini
ISBN: 973-50-0700-2
Anul aparitiei: 2004
Descriere: Lentoarea este primul roman scris de Milan Kundera direct in franceza. Subiectul lui este de altfel \"frantuzesc\".Cu toate acestea critica pariziana i-a rezervat o primire mai curind rece. Poate fiindca, gratia si virtuozitatea cu care reconstituie, amestecind planurile temporale, un vodevil din secolul al XVIII-lea francez, sint contracarate de sarcasme la adresa intelighentiei pariziene contemporane. Lentoarea este marturia unui spectator consternat, dar nu lipsit de reactie in fata narcisismului gaunos si ridicol al \"balerinilor\" ( concept inventat de Kundera si susceptibil de a face scoala) de pe scena occidentala a zilelor noastre.
Folosindu-se de arma sa dintotdeauna, ironia muscatoare, Kundera demistifica excesele noilor ideologii la moda in Vest, dar si, pentru echilibru, notele false si exploatarea demagogica a meritelor disidentei din Est, intrate, deja in istorie. Alergic la orice soi de angajament politic, el nu putea fi mai tandru nici cu varianta pariziana a corectitudinii politice. Cartea sa pare un comentariu la adagiul lui Cioran: \"Orice ideologie este o cruciada impotriva umorului.\"


Carti similare cu Lentoarea

Cupa vietii

Cupa vietii

de Mihail Bulgakov

mai mult
Solar

Solar

de Ian McEwan

mai mult
Eseu despre orbire

Eseu despre orbire

de Jose Saramago

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

fata_verde
Recenzii: 0
Carti citite: 86