Ignoranta

scrisa de Milan Kundera

Ignoranta de Milan Kundera Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Ignoranta 17.71 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Humanitas
Autor (i): Milan Kundera
Traducator (i): Emanoil Marcu
Numar de pagini: 168 pagini
ISBN: 978-973-50-3953-0
Anul aparitiei: 2013
Descriere: Editia a II-a

Tema celui de-al treilea roman al lui Milan Kundera scris in limba franceza este intoarcerea din exil. Autorul exploreaza conditia emigrantului, asezata sub semnul lui Odiseu, si deopotriva conditia celui ramas in tara natala. Personajele sale, Irena si Josef, revin dupa prabusirea regimului comunist la Praga, incercand sa scape de apasatoarea singuratate la care i-a constrans viata printre straini. Dar amintirile refuza sa umple golul din suflete, regasirea oamenilor si a peisajelor tineretii se dovedesc lipsite de semnificatie, singura legatura posibila constand tocmai in lucrurile care-i despart pe oameni. Moralist subtil, Kundera alterneaza situatiile pline de cruzime in care-si asaza eroii cu reflectia asupra destinului ce ne e rezervat in lumea tot mai atomizata in care ne este dat sa traim.

„Toti se insala in privinta viitorului. Omul nu poate fi sigur decat de clipa prezenta. Dar e, intr-adevar, sigur? Poate el cu adevarat sa cunoasca prezentul? E in stare sa-l judece? Fireste ca nu. Caci cum ar putea cel care nu cunoaste viitorul sa inteleaga sensul prezentului? Daca nu stim spre ce viitor ne duce prezentul, cum am putea afirma ca acest prezent e bun sau rau, ca merita acordul, neincrederea sau ura noastra?“


Carti similare cu Ignoranta

Porcul spinos

Porcul spinos

de Julian Barnes

mai mult
Alte glasuri, alte incaperi

Alte glasuri, alte...

de Truman Capote

mai mult
Sticletele

Sticletele

de Donna Tartt

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!