In noapte

scrisa de Haruki Murakami

In noapte de Haruki Murakami Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Polirom
Autor (i): Haruki Murakami
Traducator (i): Iuliana Oprina
Numar de pagini: 224 pagini
ISBN: 978-973-46-0645-0
Anul aparitiei: 2007
Descriere: Haruki Murakami este unul dintre cei mai populari scriitori japonezi contemporani, laureat al multor premii literare de prestigiu. Romanele sale au fost traduse in peste treizeci de limbi.

Romanul este un puzzle de personaje cum nu se poate mai diferite: Eri Asai, un fotomodel cufundat intr-un somn care dureaza de luni de zile, sora ei, Mari, o studenta pasionata de lectura, un trombonist de jazz, o tanara prostituata chinezoaica brutalizata salbatic si abandonata intr-un love hotel, un marunt angajat la o firma de calculatoare. Toti sunt oameni ai noptii bantuiti de secrete si dorinte nelamurite, iar legaturile dintre ei se lamuresc incetul cu incetul pe parcursul romanului, construind un univers nocturn plin de farmecul, subtilitatea si umorul caracteristice romanelor lui Murakami.


Carti similare cu In noapte

Masenka

Masenka

de Vladimir Nabokov

mai mult
Scandalul

Scandalul

de Fredrik Backman

mai mult
Mermoz - 2 volume

Mermoz - 2 volume

de Joseph Kessel

mai mult



Recenzii

CealaltaAncuta CealaltaAncuta pe 2013-06-26 18:06:23 Rating:

Cât de greu m-am mobilizat, dar tot am citit-o până la urmă. Cartea În noapte e un roman scurt dar captivant, despre oameni nu eroi, nu cu trăsături extraordinare, ci niște oameni din noapte care, în alte conjuncturi, nici nu s-ar fi cunoscut. Nu aș spune că m-a at pe spate așa cum au făcut-o Cronica păsării arc sau La sud de graniță, la vest de soare, nu are aceleași...

Citeste mai mult

MissValery MissValery pe 2012-11-21 23:40:02 Rating:

Prima mea intalnire cu Haruki Murakami a avut loc... In noapte. Poate nu cea mai fericita alegere, dupa cum spun cunoscatorii, dar cu siguranta o alegere la indemana, care isi atinge scopul: acela de a te face sa vrei mai mult (pentru ca stii ca se poate mai mult).

Mini-romanul (are numai 224 de pagini) este, de fapt, o inlantuire de povestiri care ajung sa se...

Citeste mai mult

andres andres pe 2012-11-19 22:26:41 Rating:

“Pamantul asta pe care stam, arata el zdravan, dar odata ti se casca sub picioare. Si daca s-a cascat, s-a zis cu tine, nu mai e cale de intoarcere. N-ai decat sa ramai dedesubt, in intuneric si sa traiesti singur cuc.”

Romanul lui Haruki Murakami, In noapte, are ceva aparte. Pare a fi o fotografie alb-negru in care sunt cuprinse vietile tainice ale personajelor, o...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

MissValery
Recenzii: 91
Carti citite: 157

Anca Zaharia
Recenzii: 33
Carti citite: 68

ciumpercutza
Recenzii: 0
Carti citite: 8