Cortul rosu

scrisa de Anita Diamant

Cortul rosu de Anita Diamant Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Cortul rosu 7 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Anita Diamant
Traducator (i): Luminita Marcu
Numar de pagini: 408 pagini
ISBN: 978-973-46-0610-8
Anul aparitiei: 2007
Descriere: Cortul rosu este primul roman al autoarei, avand la baza o munca intensa de documentare si oferind informatii nu numai despre civilizatia ebraica veterotestamentara, ci si despre obiceiurile si cultura altor populatii antice. Tradus in peste 20 de limbi, volumul a fost selectionat pe lista celor mai bune romane ale ultimilor ani de catre asociatia independenta a librarilor americani si a devenit un bestseller mondial. Povestea Dinei, singura fiica a patriarhului Iacob, nu este nici pe departe cea mai cunoscuta din Vechiul Testament. Nu se compara in nici un caz cu celebra Cantarea Cantarilor, nici macar cu Cartea lui Ruth sau cu istoria lui Iona in pantecele chitului. Anita Diamant a avut intuitia sa aleaga din multitudinea de personaje care populeaza Biblia o femeie cu o aparitie mai degraba episodica, a carei viata este, asa cum spune ea insasi in Prolog, „o mica paranteza intre faimoasa poveste a tatalui meu, Iacob, si glorioasa cronica a fratelui meu, Iosif”. Saracia detaliilor biblice despre Dina, fata Leei si a lui Iacob si nepoata frumoasei Rahela, lasa camp deschis imaginatiei Anitei Diamant, prin intermediul careia o femeie isi regaseste azi glasul, intr-o reconstructie literar-istorica ingenioasa si plina de culoare.


Carti similare cu Cortul rosu

Dilema lui jackson

Dilema lui jackson

de Iris Murdoch

mai mult
Vremea plecării

Vremea plecării

de Jodi Picoult

mai mult
Sangele celorlalti

Sangele celorlalti

de Simone de Beauvoir

mai multRecenzii

Jo.hanna Jo.hanna pe 2010-08-09 17:20:17 Rating:

“Cortul roşu” este o frumoasă poveste creeată în jurul misterioasei Dina, fiica Leei şi a lui Iacob. Naraţiunea se face la persoana întâi, totul fiind prezentat din perspectiva personajului principal, care în prima parte nu face decât să observe lumea din jur şi să înveţe… să fie femeie. Descrierea pe care le-o face “mamelor” ei te determină să crezi că întreaga esenţă feminină este...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

Jo.hanna
Recenzii: 5
Carti citite: 91