Copilul furat

scrisa de Ian McEwan

Copilul furat de Ian McEwan Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Copilul furat 19.3 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Ian McEwan
Traducator (i): Irina Horea
Numar de pagini: 344 pagini
ISBN: 973-681-937-X
Anul aparitiei: 2005
Descriere: Romanul este o lunga meditatie asupra timpului, din perspectiva emotionala si psihologica a unui barbat coplesit de disparitia fiicei sale de numai trei ani si a carui existenta se schimba dramatic dupa aceasta tragedie. Construit pe mai multe planuri temporale, in care trecutul – loc de refugiu din prezentul prea dureros – revine obsesiv ca introspectie cathartica sau, dimpotriva, culpabilizanta, romanul se tese in jurul a trei familii din generatii diferite si al catorva teme ce se constituie in repere ale existentei colective si individuale: raportul adulti-copii, relatia dintre parinti si timp, nevoia de regasire a varstei copilariei si a inocentei pierdute. Dincolo de dramele personajelor staruie o incredere neclintita in capacitatea omului de a manipula mental contururile timpului, pentru a-i gasi virtutile tamaduitoare.


Carti similare cu Copilul furat

Sufism si poezie mistica in persia

Sufism si poezie...

de Viorel Olaru

mai mult
Erasm

Erasm

de Johan Huizinga

mai mult
Biblioteca lui Hitler

Biblioteca lui Hitler

de Timothy W. Ryback

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comentarii

Laura pe 19.01.2011 23:27:43

Despre romanul asta, chiar nu stiu ce sa zic! E prima data cand nu-mi gasesc cuvintele potrivite si mi-e teama sa nu o fi perceput gresit! Tot o premiera este si faptul ca aceasta carte
mi-a placut, insa lectura a inaintat destul de greu din motive (inca) nestiute.

Romanul pune accent pe relatia tata-fiica, dar mai ales pe framantarie acestuia cand fiinca lui dispare! M-am asteptat pana la final ca micuta Kate sa apara de undeva, sa se schimbe finalul
intr-unul fericit.

Disparitia fetiei destrama familia intreaba, tatal puternic marcat de eveniment fiind parasit de sotie, care prefera sa-si traiasca singura durerea pierderii copilei.

Mi-am dorit enorm la un moment dat sa aflu cum si cine a rapit-o pe fata, pacat ca nu am avut parte de cateva pagini cu detaliile acestea, insa mintea mea le poate creea, cu siguranta :)

Nu am sa va spun insa daca acest roman are un happy end sau nu, dar oricum viata celor doi se schimba din nou... :)


Comenteaza
















Taguri

Alte carti ale autorului

Ispasire

Ispasire


mai mult

Sambata

Sambata


mai mult

Solar

Solar


mai mult


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

Laura
Recenzii: 42
Carti citite: 147