Pe plaja chesil

scrisa de Ian McEwan

Pe plaja chesil de Ian McEwan Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Pe plaja chesil 17.5 lei *
Pe plaja chesil 23.45 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Ian McEwan
Traducator (i): Ana-Maria Lisman
Numar de pagini: 272 pagini
ISBN: 978-973-46-0804-1
Anul aparitiei: 2007
Descriere: In vara anului 1962, cu putin inainte ca The Beatles sa devina faimosi, Edward si Florence se casatoresc in orasul universitar Oxford. Ceremonia decurge bine, serviciile sunt satisfacatoare, petrecerea, vesela si, in sfarsit, cei doi raman singuri. Sunt fericiti, poate un pic prea emotionati. Iau cina intr-un loc numit plaja Chesil, asteptandu-si noaptea nuntii. Cu o acuratete innebunitoare, vom afla povestea acestei nopti, care, incalcand orice simt al firescului, nu se mai consuma. Cei doi tineri traiesc drama unei crize sexuale intr-o epoca in care conversatiile despre asemenea dificultati sunt imposibil de purtat. „Ce i-a oprit?”, noteaza autorul, „personalitatile lor, trecutul, inocenta si temerile, timiditatea, o sensibilitate excesiva, lipsa experientei sau a unor maniere ceva mai dezinvolte, sa fi fost poate reversul unei prohibitii religioase, englezismul din ei si clasa sociala? Nimic atat de important?”. Edward si Florence sunt cu adevarat un cuplu ciudat. Amandoi inteligenti si educati, dar diferiti – poate nu neaparat in mod ireconciliabil, daca ar fi reusit sa vorbeasca sincer unul cu altul.

„Putini romancieri sunt capabili sa surprinda cu o asemenea intensitate adevarata natura a relatiilor dintre oameni. Plaja Chesil, acea fasie de pietris de pe tarmul Canalului Minecii, este o metafora subtila pentru un moment de certitudine coplesitoare din viata unor oameni care nu sunt siguri de nimic, pentru calea pe care au pornit impreuna, crezand, ca orice tineri indragostiti, ca ei sunt primii care o descopera si pentru o poveste de dragoste strivita, pe de o parte, de moralitatea ingusta a clasei de mijloc britanice si, pe de alta parte, de noul val al revolutiei sexuale.” (The Guardian)


Carti similare cu Pe plaja chesil

Cold Mountain

Cold Mountain

de Charles Frazier

mai mult
Lovitura de gratie

Lovitura de gratie

de Marguerite Yourcenar

mai mult
Omul nostru din Panama

Omul nostru din Panama

de John Le Carre

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

Alyna.mg
Recenzii: 0
Carti citite: 43

Adelydda
Recenzii: 57
Carti citite: 145

sandybook
Recenzii: 3
Carti citite: 146