Discipolul

scrisa de Iris Murdoch

Discipolul de Iris Murdoch Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Polirom
Autor (i): Iris Murdoch
Traducator (i): Antoaneta Ralian
Numar de pagini: 616 pagini
ISBN: 978-973-46-0742-6
Anul aparitiei: 2007
Descriere: „Prin formidabila forta intelectuala pe care se intemeiaza romanele sale, Iris Murdoch este una dintre cele mai remarcabile scriitoare postbelice.” (Kingsley Amis)

Actiunea romanului este plasata in Ennistone, un orasel fictiv din apropierea Londrei, renumit pentru baile sale termale si faimosul filozof John Robert Rozanov, care urmeaza sa se intoarca in curand acasa. Pana atunci, insa, romanul debuteaza cu o drama: George McCaffrey, unul dintre localnici, incearca sa-si omoare sotia. Restul familiei McCaffrey, un conglomerat de personaje imprevizibile, se incheaga treptat in jurul lui George, comentandu-i actiunile.

„Ce scamator irezistibil si incorigibil este Iris Murdoch! Oare ce alt romancier a mai reusit, asemenea ei, sa inventeze noi si noi personaje care continua sa ne fascineze chiar si dupa ce am lasat cartea din maini?” (John Updike)


Carti similare cu Discipolul

De-as fi rege!

De-as fi rege!

de Daly King

mai mult
Intuiționista

Intuiționista

de Colson Whitehead

mai mult



Recenzii

aniela aniela pe 2011-12-02 08:07:36 Rating:

Intr-un orãșel englezesc de bãi termale, Ennistone, își face apariţia John Robert Rozanov, un filosof faimos, anti-social, nãscut aici și care exercitã o fascinaţie (uneori exageratã și nejustificatã) asupra celor din jur.

In tot romanul, reacţiile personajelor sunt pe alocuri greu de justificat, contrar logicii, un rezultat mai mult al construcţiei romanești decât al...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

Mirabela
Recenzii: 0
Carti citite: 46

aniela
Recenzii: 20
Carti citite: 125