Ucenicul cel bun

scrisa de Iris Murdoch

Ucenicul cel bun de Iris Murdoch Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Ucenicul cel bun 35 lei *
Ucenicul cel bun 43.46 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Iris Murdoch
Traducator (i): Anca Dan
Numar de pagini: 648 pagini
ISBN: 978-973-46-1466-0
Anul aparitiei: 2011
Descriere: Un roman inteligent, plin de spirit, despre imposibilitatea de a fi bun.

Protagonistul romanului Ucenicul cel bun, Edward Baltram, isi drogheaza cel mai bun prieten in gluma si devine astfel, fara sa vrea, cauza mortii sale. Chinuit de vinovatie, Baltram isi cauta linistea in reuniunea cu tatal care l-a abandonat cu mult timp in urma, un pictor care traieste izolat de lume. Ajuns in castelul familiei, Edward se trezeste antrenat in intrigile complicate dintre numeroasele sale rude, in tot felul de legaturi si atractii secrete, spectre si prevestiri rele, ridicand intrebari din ce in ce mai grave: Al cui este chipul pe care Edward il zareste in apa? Oare matusa lui este vinovata de moartea mamei sale? Ucenicul cel bun este un roman sofisticat, abordand cu umor crizele spirituale de tot felul ce bantuie lumea moderna.

„Romanul lui Iris Murdoch este o comedie sociala despre si pentru cunoscatori. Nici un alt romancier englez contemporan nu pare sa-i atinga geniul.” (Harold Bloom, The New York Times Book Review)

„Ucenicul cel bun este cel mai stralucit roman pe care l-am citit: sofisticat, inteligent si stapanit de o imaginatie demonica pe masura. Iris Murdoch are o indrazneala la care altii doar viseaza.” (Artur Danto, The Philadelphia Inquirer)


Carti similare cu Ucenicul cel bun

Volaverunt

Volaverunt

de Antonio Larreta

mai mult
Crima si pedeapsa

Crima si pedeapsa

de Feodor Mihailovici Dostoievski

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!