Moartea lui Bunny Munro

scrisa de Nick Cave

Moartea lui Bunny Munro de Nick Cave Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Moartea lui Bunny Munro 15.96 lei *
Moartea lui Bunny Munro 19.95 lei *
Moartea lui Bunny Munro 62.93 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Nick Cave
Traducator (i): Ciprian Siulea
Numar de pagini: 256 pagini
ISBN: 978-973-46-1532-2
Anul aparitiei: 2009
Descriere: Romanul-momentului in intreaga lume – cartea a aparut in 31 de tari concomitent. Moartea lui Bunny Munro este al doilea roman al lui Nick Cave si a fost lansat in septembrie 2009.

Bunny Munro, un comis-voiajor de produse cosmetice, obsedat de sex si fascinat de pantalonii scurti aurii ai lui Kylie Minogue, incearca sa faca fata unei realitati in destramare. Dupa sinuciderea sotiei sale, eroul romanului isi ia fiul, un baietas care il idolatrizeaza, pornind impreuna cu el pe traseul sau comercial si, in acelasi timp, erotic, intr-o goana nebuneasca spre neant. Spectrul sotiei sale si imaginea unui diavol ce bantuie orasul il insotesc pe Bunny in calatoria sa tot mai bizara. Atmosfera fantastica, ironia si umorul negru, omniprezente in roman, fac din Moartea lui Bunny Munro o lectura captivanta si incitanta, ce poarta marca specifica a lui Nick Cave.

"E limpede ca Nick Cave va trai vesnic – si asta fiindca diavolul se teme de el." (Rolling Stone)

"Daca i-am pune pe Cormac McCarthy, Franz Kafka si Benny Hill sa stea impreuna pe litoral, intr-o casa de oaspeti din Brighton, rezultatul ar putea fi exact Bunny Munro. Este o lectura cuceritoare, in care se regasesc umanismul si fiorul de teroare ce constituie marca specifica a lui Nick Cave." (Irvine Welsh)

"Moartea lui Bunny Munro e mai mult decat o lectura superba. E, in acelasi timp, si o lectura sfasietoare. Cave isi scrie romanele asa cum isi scrie versurile melodiilor: cu eruptii de sange, pucioasa si fulgere. El reuseste sa ajunga la mintea si la inima cititorului si e in stare sa ii inmoaie genunchii." (Neil Labute)

"Acest roman alert, intretesut cu scene uimitoare si replici extravagante, reprezinta o lectura captivanta. Este o scriere de mare forta, cu un nivel al abominabilului comparabil cu cel din romanul lui Bret Easton Ellis - American Psycho." (West Australian)


Carti similare cu Moartea lui Bunny Munro

Dupa-amiaza albastra

Dupa-amiaza albastra

de William Boyd

mai mult
Casa

Casa

de Feodor Abramov

mai mult
Aleea cu licurici

Aleea cu licurici

de Kristin Hannah

mai mult



Recenzii

Anca Zaharia Anca Zaharia pe 2015-11-24 13:22:43 Rating:

„Moartea lui Bunny Munro” a apărut la Polirom în 2009, în colecția Proză XXI. Pe Nick Cave, autorul acestei cărți, îl știe toată lumea, mai ales din postura de membru al formației ”Nick Cave and The Bad Seeds”. Și... e nebun! Și asta știm cu toții. Însă ce frumos e să vezi cum se poate manifesta nebunia asta în literatură! Mai e și sexy, dar asta e complet irelevant când vorbim despre creație....

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

Maya
Recenzii: 0
Carti citite: 30

Anca Zaharia
Recenzii: 33
Carti citite: 68

irenegrande
Recenzii: 0
Carti citite: 27