Unde sunt? > Acasa > Autori > Nick Cave

Biografie Nick Cave


Nick Cave Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: Nick Cave
Data nasterii: 22 septembrie 1957
Locul nasterii: Warracknabeal, Australia
Website: http://www.nick-cave.com/
Biografie: Nick Cave, cunoscut mai ales pentru activitatea sa de cantaret, compozitor si lider al formatiei Nick Cave and The Bad Seeds, este un artist polivalent, care s-a manifestat si ca prozator, autor de teatru, scenarist, pictor.

Si-a petrecut copilaria in statul australian Victoria, acolo unde s-a nascut. Mama lui este o violonista celebra, iar tatal, profesor de engleza, care i-a starnit pasiunea pentru literatura. Moartea acestuia intr-un accident de masina pe cand Nick Cave avea nouasprezece ani, l-a marcat profund pe viitorul artist. In 1976, dupa terminarea liceului, Cave s-a inscris ca student la Arte la Caulfield Institute of Technology (azi Monash University), dar a renuntat un an mai tirziu, hotarand sa se dedice muzicii (ulterior, in 2008, fosta sa universitate i-a conferit titlul de doctor honoris causa). Dupa 1980 a trait o vreme la Londra, apoi, pana in 1989, in Berlinul de Vest, iar in prezent locuieste in Marea Britanie, la Brighton and Hove. Prima lui formatie s-a numit The Birthday Party, dar Nick Cave a cunoscut succesul abia cu The Bad Seeds, infiintata in 1984. Celebru in intreaga lume in calitate de compozitor si cantaret, a colaborat cu artisti prestigiosi si a luat parte la proiecte dintre cele mai diverse; printre altele, este autorul coloanei sonore din filmul lui Wim Wenders "Cerul deasupra Berlinului".

Ca scriitor, Nick Cave a debutat in 1988 cu volumul King Ink, o antologie de poeme si piese de teatru, urmata in 1997 de King Ink II. A mai scris, printre altele, o adaptare pentru scena a povestirii Metamorfoza a lui Franz Kafka si scenariul filmului The Proposition (2005).

Carti publicate de Nick CavePoll

Votati cartea lunii!