Si a vazut asina pe inger

scrisa de Nick Cave

Si a vazut asina pe inger de Nick Cave Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Si a vazut asina pe inger 7.99 lei *
Si a vazut asina pe inger 21 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Nick Cave
Traducator (i): Alexandra Coliban
Numar de pagini: 376 pagini
ISBN: 978-973-46-1746-3
Anul aparitiei: 2010
Descriere: "In proza gasesc o libertate pe care muzica nu mi-a oferit-o niciodata..." (Nick Cave)

"Si a vazut asina pe inger", romanul de debut al lui Nick Cave, a fost inceput in Berlinul de Vest si publicat in 1989. Prelungire fireasca a lumii sumbre si violente pe care muzicianul a construit-o in cantecele sale, cartea imbina lirismul si grotescul pentru a spune povestea lui Euchrid Eucrow, vlastarul mut al unei mame betive si al unui tata dement, care, neiubit si neinteles de nimeni, isi petrece copilaria intr-un orasel fondat de membrii unei secte aparte si populat cu specimene bizare si sadice, cu aerul unor personaje dintr-un desen animat cosmaresc. Bantuit de viziuni angelice nebunesti si obsedat de cruzimea si carnalitatea naturii umane, Euchrid se vede in postura unui nou Mesia, chemat sa rascumpere valea din ghearele ipocriziei si ale brutalitatii, dar actiunile sale declanseaza o avalansa de atrocitati sangeroase petrecute intr-un decor intunecat si straniu.

"Cand si-a scris prima carte, Nick Cave era dependent de heroina, slab ca un ogar si posedat de mania de a imbina stilul lui Faulkner cu atmosfera cartilor lui Flannery O’Connor, totul condimentat cu elemente din Vechiul Testament. Se spune ca, atunci cand nu-si permitea cerneala, folosea propriul sange…” (The Sydney Morning Herald)

"Un roman remarcabil si surprinzator... Poate una dintre cele mai bizare creatii literare de la Un veac de singuratate incoace." (The Atlanta Journal)

„Imaginati-va un hibrid rezultat din incrucisarea unui roman de Faulkner cu Whistle down the wind: rezultatul e povestit de un cantaret de blues drogat... Extrem de ambitios, un debut cum rar se intalneste." (Daily Telegraph)


Carti similare cu Si a vazut asina pe inger
Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!