Ceai în Sahara

scrisa de Paul Bowles

Ceai în Sahara de Paul Bowles Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Ceai în Sahara 31.46 lei *
Ceai în Sahara 33.67 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Paul Bowles
Traducator (i): Alex. Leo Șerban
Numar de pagini: 304 pagini
ISBN: 978-973-46-5824-4
Anul aparitiei: 2015
Descriere: „O capodoperă stranie și hipnotică” (David Lodge)

Romanul Ceai în Sahara a fost ecranizat în anul 1990, cu Debra Winger, John Malkovich și Campbell Scott în rolurile principale, în regia lui Bernardo Bertolucci.

O poveste despre trei călători americani rătăcind pe întinderea pustie și aridă a Africii de Nord după cel de-al Doilea Război Mondial, Ceai în Sahara explorează resursele dragostei și ale urii, ale dorinței și ale vinovăției, ale umanității în fața cruzimii fără sfârșit a deșertului.

Port și Kit Moresby, doi soți americani foarte sofisticați, își dau seama că le vine din ce în ce mai greu să conviețuiască. Încercând să depășească acest impas, pornesc împreună cu prietenul lor Tunner într-o călătorie care-i va purta prin orașele și deșerturile din nordul Africii de după al Doilea Război Mondial. Deși nu știu foarte bine încotro se îndreaptă, sunt hotărâți să descopere secretele continentului și să trăiască o viață eliberată de convențiile civilizației și de barierele morale. Un roman clasic al secolului XX, în care Paul Bowles examinează magistral felul cum americanii descoperă o altă cultură și efectele devastatoare pe care pericolele și pustietatea neîndurătoare din deșert le au asupra personajelor.

„Tennessee Williams spunea că acest roman nu poate fi decât rezultatul experienței și al contemplației unei minți cu adevărat mature. Romanul lui Bowles e pentru oameni care înțeleg această perspectivă, a privirii mature.
În Ceai în Sahara, mintea omului echivalează cu imensitatea aridă a deșertului… iar adevărul, cu frumusețea lui înfiorătoare, de neatins, este singurul adăpost.” (The Independent)

„Ceai în Sahara este alegoria unei aventuri spirituale.” (The New York Times)


Carti similare cu Ceai în Sahara

Babbitt

Babbitt

de Sinclair Lewis

mai mult
Sirenele de pe titan

Sirenele de pe titan

de Kurt Vonnegut

mai mult
Ultima vară în oraș

Ultima vară în oraș

de Gianfranco Calligarich

mai multRecenzii

Anca Zaharia Anca Zaharia pe 2016-03-03 11:39:09 Rating:

Paul Bowles a scris ”The Sheltering Sky” în 1949, iar în 2015 a devenit disponibilă și varianta în română a cărții, în traducerea lui Alex. Leo Șerban, cu titlul „Ceai în Sahara”. Cele 300 de pagini ale cărții sunt aproape un delir sau, dacă nu, măcar o demonstrație fantastică de absurd fascinant, pitoresc.

În 1990 a apărut și filmul pe care intenționez să-l văd curând: ”The...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

Anca Zaharia
Recenzii: 33
Carti citite: 68