Memorialul manastirii

scrisa de Jose Saramago

Memorialul manastirii de Jose Saramago Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Memorialul manastirii 17.5 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Jose Saramago
ISBN: 978-973-46-0824-9
Anul aparitiei: 2007
Descriere: Traducere din limba portugheza, postfata si note de Mioara Caragea.

Un nou volum semnat de Jose Saramago in colectia „Biblioteca Polirom”: Memorialul minastirii (1982), carte cu isi dobindeste celebritatea internationala si care, alaturi de Anul mortii lui Ricardo Reis (1984) si Istoria ase­diului Lisabonei (1989), formeaza seria narativa cu tematica istorica, scriitorul acordind o atentie spe­ciala „originii si identitatii portugheze”.Memorialul minastirii are ca punct de plecare Portugalia secolului al XVIII-lea, un regat scaldat in averi si intesat de biserici. Este perioada Inchizitiei, a autodafeurilor, a epidemiilor de ciuma si a marii expansiuni coloniale. Cele doua personaje principale • Baltasar Sapte-Sori, un soldat abia intors de pe cimpul de lupta, si Blimunda, o tinara care poate vedea inauntrul oamenilor, dar nu si in sufletul lor, caci pe acesta nu l-a vazut niciodata • sint alese de parintele Bartolomeu Lourenço sa-l ajute la construirea Pasaroiului, un aparat de zburat. Inventia preotului se dovedeste reusita, dar va avea consecinte dramatice asupra tuturor celor implicati in reali­zarea ei. Bazat pe evenimente reale, printre care se numara si inaltarea uriasei minastiri din Mafra, acest roman, ca toate cartile lui Saramago, depaseste limitele istoriei, trans­formindu-se intr-o parabola complexa a existentei umane si a eternei lupte pentru dragoste, cunoastere si putere.

„Saramago ne-a oferit o carte care, desi profund inradacinata in istoria tarii sale, atinge dimensiuni mistice. Este un roman de dragoste si aventura, o meditatie amara despre rolul monarhiei si al Bisericii in Portugalia secolului al XVIII-lea si un comentariu ironic asupra mastilor puterii.” (The New York Times)


Carti similare cu Memorialul manastirii

Anomalii

Anomalii

de Colette Freedman, Sadie Turner

mai mult
O gura de aer

O gura de aer

de George Orwell

mai mult
O mie noua sute optzeci si patru

O mie noua sute...

de George Orwell

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!