Calatorie prin portugalia

scrisa de Jose Saramago

Calatorie prin portugalia de Jose Saramago Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Calatorie prin portugalia 32.9 lei *
Calatorie prin portugalia 40.85 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Jose Saramago
Traducator (i): Mirela Stanciulescu
Numar de pagini: 480 pagini
ISBN: 978-973-46-1633-6
Anul aparitiei: 2011
Descriere: In anul 1979, José Saramago porneste intr-o lunga calatorie prin tara sa, de la nord la sud, care se va incheia in vara anului urmator. Rezultatul acestei explorari este Calatorie prin Portugalia, o carte dedicata in primul rand portughezilor, dar nu numai, menita sa readuca in prezent o multitudine de informatii istorice si culturale, sa preschimbe cliseele patriotarde pe care timpul si sistemele educationale le-au impamantenit in mintile tuturor si sa refaca un traseu al adevarurilor si al frumoaselor legende care populeaza o lume in pericol de a fi data uitarii.
Cand Jose Saramago s-a hotarat sa scrie o carte despre Portugalia, si-a dorit ca aceasta sa fie diferita de altele cu acelasi subiect: i-a reusit pe deplin. Inregistrandu-si impresiile de calatorie despre tara pe care o iubeste mai mult decat pe oricare alta, Saramago pune Portugalia intr-o lumina pe care numai un autor genial o poate nascoci. Fie ca descrie o fortareata medievala sau donjoanele intunecate ale unui castel, el face locurile pe care numai turistii le mai viziteaza astazi sa prinda viata si sa-si spuna singure povestea.

„Una peste alta, cred ca nu sunt un romancier, ci mai degraba un eseist ratat, care s-a apucat sa scrie romane tocmai pentru ca nu stia sa scrie eseuri.” (Jose Saramago)

„Aceasta Calatorie prin Portugalia este o poveste. Povestea unui calator pe parcursul calatoriei pe care a facut-o, povestea unei calatorii care a transportat cu sine un calator, povestea unei calatorii si a unui calator reuniti intr-o contopire cautata a celui care vede si a ceea ce este vazut, o intalnire nu intotdeauna tihnita de subiectivitati si obiectivitati.” (José Saramago)

„Ceea ce ar trebui sa va atraga mai intai atentia este numele lui Saramago, vocea care de obicei pluteste peste lumea fictiunii si care acum stapaneste si lumea reala, lumea Portugaliei natale.” (The Seattle Times)

„Saramago este unul dintre cei mai empatici scriitori, cu un ochi limpede si o intelegere a lucrurilor pe care nu le rupe de mediul lor: iata o calitate care in zilele noastre se cheama intelepciune.” (The New York Times)


Carti similare cu Calatorie prin portugalia

Ultimul vine corbul

Ultimul vine corbul

de Italo Calvino

mai mult
Amorul conjugal

Amorul conjugal

de Alberto Moravia

mai mult
Palatul dorintei. trilogia cairoului 2

Palatul dorintei....

de Naghib Mahfuz

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!