Omul duplicat

scrisa de Jose Saramago

Omul duplicat de Jose Saramago Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Omul duplicat 27.3 lei *
Omul duplicat 34.76 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Jose Saramago
Traducator (i): Georgiana Barbulescu
Numar de pagini: 320 pagini
ISBN: 978-973-46-1544-5
Anul aparitiei: 2009
Descriere: Tertuliano Maximo Afonso, protagonistul romanului Omul duplicat, este profesor de istorie la liceu. Este divortat, deseori deprimat si duce o viata de rutina. Urmand sfatul unui coleg de a incerca sa se distreze putin, intr-una din zile isi inchiriaza un film, care insa nu-i face nici o placere. Tarziu in noapte, se trezeste din somn cu sentimentul ca exista o prezenta straina in casa. Revine in sufragerie, unde lasase deschis video-player-ul cu filmul inauntru, si descopera figura unui actor care ii seamana absolut perfect. Din acest moment, povestea se va transforma intr-un thriller, in care victima se afla in cautarea propriei identitati – daca nu a acelei ordini ce trebuie descifrata in orice haos.

„Omul duplicat este, intr-adevar, un formidabil eseu asupra identitatii, asupra relatiei dintre noi si ceilalti, asupra conditiei umane.” (Diario de Noticias)

„Intr-un fel, se poate spune ca, litera cu litera, cuvant cu cuvant, pagina cu pagina, carte dupa carte, am reusit cu succes sa implantez in omul care eram personajele pe care le-am creat. Cred ca fara ele n-as mai fi cel care sunt azi; fara ele poate ca viata mea n-ar fi reusit sa devina altceva decat un schita imprecisa, o promisiune care, ca atatea altele, n-ar fi ramas decat o promisiune.” (Jose Saramago)

„Avem de a face cu un fenomen neiertator de violare a teritoriului: o invazie mutuala de identitate. Desi duplicatii se despart cu dintii stransi (ca sa nu muste), o ura metafizica, letala, a prins deja radacini in relatia dintre ei. Va creste intr-o razbunare care se manifesta in simetrii neinfricate si duce la tragedie – pusa in scena cu suspans si dezvoltata cu ingenuitate. Mai mult, pentru ca acesta este un roman de Saramago, ceea ce este ingrozitor, apoi trist pana la lacrimi, apoi ironic pana la diabolic, reuseste sa fie de asemenea si amuzant. Si dincolo de asta, exista tandretea. Scriitorul foloseste o singura masca si pentru tragedie, si pentru comedie.” (The New York Times)

„Romanele lui Jose Saramago inventeaza o circumstanta ciudata – un fel de ce-ar fi daca, cum se intampla in science fiction – pe care o populeaza cu o umanitate nefericita... Si inainte de a-si lasa personajele sa se miste, aranjeaza pentru ele o comedie umana, in care sa se poata juca. O gradina edenica cu un sarpe viclean si un mar care explodeaza. In diferite proportii, este vorba de o furie sociala – melancolica, amuzanta si uneori inspaimantatoare.” (The New York Times)

„Cred ca romanul nu este intr-atat un gen literar, cat un spatiu literar, ca o mare umpluta de multe rauri. Romanul primeste franturi ale stiintei, filozofiei, poeziei, le contine pe toate; nu inseamna pur si simplu sa spui o poveste.” (Jose Saramago)


Carti similare cu Omul duplicat

Daca ti-a placut scoala, munca o sa-ti placa si mai mult

Daca ti-a placut...

de Irvine Welsh

mai mult
Sfarsit de capitol (vol. 2) - pustietate in floare

Sfarsit de capitol...

de John Galsworthy

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!