Tara Vinului

scrisa de Mo Yan

Tara Vinului de Mo Yan Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Tara Vinului 31.85 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Humanitas
Autor (i): Mo Yan
Traducator (i): Luminita Balan
Numar de pagini: 456 pagini
ISBN: 978-973-689-815-0
Anul aparitiei: 2014
Descriere: Romanele si volumele de povestiri ale lui Mo Yan sunt traduse in peste treizeci de limbi. In 2012 i s-a decernat Premiul Nobel pentru literatura.

„Cu un realism halucinant, Mo Yan imbina folclorul, istoria si contemporaneitatea.“ (Motivatia juriului Nobel)

Nimic nu este ce pare a fi in romanul lui Mo Yan. Pe de-o parte, intriga politista clasica se risipeste intr-un parcurs al incertitudinilor, iar reprezentantul legii si ordinii devine o epava corupta. Trimis sa investigheze notabilitati din tara Vinului acuzate de canibalism, detectivul Ding Gou'er se preda in fata ispitelor, fie ca este vorba despre timid provocatoarea soferita de camion (de fapt, sotia principalului suspect, diabolicul, dar sarmantul Jin, care o foloseste pe post de momeala), fie de apetisantele si nenumaratele platouri cu mancaruri rafinate stropite cu inimaginabile cantitati de alcool. Pe de alta parte, schimbul de scrisori dintre Li Yidou si idolul lui, Mo Yan, desi pare dedicat exclusiv problemelor de teorie literara si de practica a scrisului, dezvaluie nonsalant realitati atroce pe care ancheta lui Ding Gou'er le rateaza. Cele doua planuri narative capata o concretete ametitoare cand Mo Yan insusi este invitat in tara Vinului, oaspete de onoare al unui festin ce se anunta pantagruelic. Structura narativa complexa isi sporeste forta prin acumularea halucinanta de intamplari si detalii care, desi prezentate in planuri aparent paralele, converg in tabloul swiftian al unei lumi corupte, atat de inrobita simturilor, incat nu mai are nici o urma de umanitate.

„Un tur de forta. O satira necrutatoare, socanta si amuzanta.“ (Literary Review)


Carti similare cu Tara Vinului

Bestiar

Bestiar

de Julio Cortazar

mai mult
Cosmopolis

Cosmopolis

de Don Delillo

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!