Schimbarea

scrisa de Mo Yan

Schimbarea de Mo Yan Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Schimbarea 7.63 lei *
Schimbarea 11.02 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Trei
Autor (i): Mo Yan
Traducator (i): Bogdan Perdivara
Numar de pagini: 128 pagini
ISBN: 978‑973‑707‑720‑2
Anul aparitiei: 2013
Descriere: PREMIUL NOBEL PENTRU LITERATURA 2012

O carte autobiografica si un portret insolit al Chinei contemporane

Evenimentele majore din istoria recenta, precum revolutia culturala, revolta studenteasca sau razboiul cu Vietnamul se disting pe fondul istorioarelor viu colorate si pline de haz din Gaomi, provincia natala a lui Mo Yan.
Pe parcursul intamplarilor, aflam cum dintr-un elev exmatriculat si dintr-un muncitor la o fabrica de cauciuc, Mo Yan devine instructor de marxism pentru ofiteri si, in cele din urma, renumitul si invidiatul scriitor al carui roman Sorgul rosu a fost ecranizat de Zhang Yimou. Zgarcit in relatarile privind devenirea sa intelectuala, Mo Yan prefera sa povesteasca despre fostii sai colegi de scoala, cum ar fi descurcaretul He Zhiwu si chipesa Lu Wenli, al carui tata conduce miticul camion rusesc Gas 51.

Spre deosebire de majoritatea naratiunilor istorice chineze, orientate spre evenimentele politice, Schimbarea vorbeste despre "istoria individuala", alternand epocile si insistand asupra oamenilor de rand si a situatiilor de viata obisnuite.

"Daca lumea literara chineza ar trebui sa aiba un Kafka al ei, atunci acesta ar fi Mo Yan." - Publishers Weekly

"Cu emotie si pasiune, Mo Yan recreeaza viata printr-o scriitura viscerala, impregnata de blandete si duritate." - The New York Times Book Review

„Printr-un amestec de real si fantastic, precum si de perspective sociale si istorice diferite, Mo Yan construieste o lume care aminteste, in complexitatea ei, de scrierile lui William Faulkner si ale lui Gabriel Garcia Marquez; o lume care are, de asemenea, radacini in literatura chineza veche si in traditia orala". - Comitetul Premiului Nobel

"Schimbarea" face parte dintr-o serie de texte despre comunism intitulata "Ce este comunismul", initiata in 2009 si coordonata de scriitorul Tariq Ali.


Carti similare cu Schimbarea

Asa sunt eu, prost

Asa sunt eu, prost

de Valentin Uritescu

mai mult
Pestele in apa

Pestele in apa

de Mario Vargas Llosa

mai mult
Jurnalul unui fotograf

Jurnalul unui fotograf

de Emanuel Tanjala

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!