Steaua marilor

scrisa de Joseph O'Connor

Steaua marilor de Joseph O'Connor Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Steaua marilor 30.8 lei *
Steaua marilor 44 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Curtea Veche Publishing
Autor (i): Joseph O'Connor
ISBN: 9789736696855
Anul aparitiei: 2009
Descriere: „Cea mai buna carte a lui Joseph O’Connor, hilara, socanta, admirabil scrisa si foarte, foarte isteata.“

Roddy Doyle

„O poveste teribila... O naratiune care te inhata fara sa-ti dai seama.“

Daily Telegraph

Combinatie perfect inchegata de policier si proza istorica, Steaua marilor reprezinta un roman inedit, in care mijloacele auctoriale suprarealiste sustin inspirat o poveste clasica. Jurnalul ultimei calatorii a corabiei Steaua marilor devine astfel un motiv pentru impletirea unor fire narative aparent contrastante. Povestea unui jurnalist american intretaie cronicile unor familii irlandeze carora soarta le-a harazit o calatorie care nu se dovedeste a fi o salvare. Cu o nota pronuntata de veridicitate si cu numeroase rasturnari de situatie, romanul lui Joseph O’Connor constituie o lectura captivanta si diversa. Scenele erotice se imbina cu cele macabre, picarescul este echilibrat de scene din inalta societate — toate acestea intr-un dozaj suficient pentru realizarea unei povestiri greu de uitat.

„Steaua marilor e un roman polifonic, cata vreme accente sociale si idiomuri nationale isi fac loc prin text. Dar daca tonul lui este cel al realismului englezesc sobru, structura e mai aproape de experimentele literare irlandeze. Cartea e un montaj magistral de forme si genuri: scrisori, citate, naratiune la persoana intai, acte legislative, jurnale de bord, crampeie de balade, reclame, taieturi de ziare si documente istorice.“

Terry Eagleton, The Guardian


Carti similare cu Steaua marilor

Orele

Orele

de Michael Cunningham

mai mult
Padurea norvegiana

Padurea norvegiana

de Haruki Murakami

mai mult
Nemesis

Nemesis

de Philip Roth

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!