Steaua marilor

scrisa de Joseph O'Connor

Steaua marilor de Joseph O'Connor Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Steaua marilor 30.8 lei *
Steaua marilor 44 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Curtea Veche Publishing
Autor (i): Joseph O'Connor
ISBN: 9789736696855
Anul aparitiei: 2009
Descriere: „Cea mai buna carte a lui Joseph O’Connor, hilara, socanta, admirabil scrisa si foarte, foarte isteata.“

Roddy Doyle

„O poveste teribila... O naratiune care te inhata fara sa-ti dai seama.“

Daily Telegraph

Combinatie perfect inchegata de policier si proza istorica, Steaua marilor reprezinta un roman inedit, in care mijloacele auctoriale suprarealiste sustin inspirat o poveste clasica. Jurnalul ultimei calatorii a corabiei Steaua marilor devine astfel un motiv pentru impletirea unor fire narative aparent contrastante. Povestea unui jurnalist american intretaie cronicile unor familii irlandeze carora soarta le-a harazit o calatorie care nu se dovedeste a fi o salvare. Cu o nota pronuntata de veridicitate si cu numeroase rasturnari de situatie, romanul lui Joseph O’Connor constituie o lectura captivanta si diversa. Scenele erotice se imbina cu cele macabre, picarescul este echilibrat de scene din inalta societate — toate acestea intr-un dozaj suficient pentru realizarea unei povestiri greu de uitat.

„Steaua marilor e un roman polifonic, cata vreme accente sociale si idiomuri nationale isi fac loc prin text. Dar daca tonul lui este cel al realismului englezesc sobru, structura e mai aproape de experimentele literare irlandeze. Cartea e un montaj magistral de forme si genuri: scrisori, citate, naratiune la persoana intai, acte legislative, jurnale de bord, crampeie de balade, reclame, taieturi de ziare si documente istorice.“

Terry Eagleton, The Guardian


Carti similare cu Steaua marilor

Violul. o poveste de dragoste

Violul. o poveste de...

de Joyce Carol Oates

mai mult
Albastru pur

Albastru pur

de Tracy Chevalier

mai mult
Azazel, ingerul raului

Azazel, ingerul raului

de Youssef Ziedan

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!