Povestiri. integrala prozei scurte

scrisa de John Cheever

Povestiri. integrala prozei scurte de John Cheever Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Povestiri. integrala prozei scurte 23.97 lei *
Povestiri. integrala prozei scurte 28 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): John Cheever
Traducator (i): Ciprian Siulea
Numar de pagini: 760 pagini
ISBN: 978-973-46-1201-7
Anul aparitiei: 2011
Descriere: Dupa proiectele dedicate laureatilor Nobelului literar Samuel Beckett si Saul Bellow, Polirom continua seria volumelor de „integrala a prozei scurte” cu John Cheever, unul dintre cei mai importanti prozatori americani ai secolului XX, supranumit de criticii de peste Ocean „Cehov al suburbiilor”.

Un volum distins cu Pulitzer Prize, National Books Critics Circle Award si American Book Award.

Scrise in acelasi stil ironic, care imblanzeste tonurile sumbre ale unei lumi marcate de razboi, povestirile lui John Cheever impletesc, in mod deliberat, destinele acelorasi personaje – ca intr-o mare familie a New Yorkului de la mijlocul secolului XX – angajate in relatii amoroase sau afaceri esuate, incercand sa faca fata snobismului suburbiilor de lux, crizei individualitatii intr-un spatiu dominat de rutina si conventionalism sau sentimentului dezradacinarii, resimtit, in mod deloc intamplator, in decorul oraselor cu cel mai pronuntat caracter turistic. Umorul pare sa fi ramas singurul aliat in obsesiva cautare a unei ordini firesti a vietii, in ciuda absurdului si saraciei vietii cotidiene.

„Vocea lui John Cheever este aceea a unui realist magic, iar in povestiri si in romane precum Bullet Park si Falconer este la fel de bogata si de distincta precum a oricarui scriitor din literatura americana postbelica.“
(Philip Roth)

„John Cheever se afla, in literatura americana, undeva intre Scott Fitzgerald si John Updike. El scrie in povestirile lui despre dragoste si nefericire, intr-o lume in care trecatoarele momente de frumusete sunt inghitite de haosul istoriei.“ (Malcolm Bradbury)

„Povestirile lui Cheever sunt indraznete si pline de intelesuri ascunse.“ (The Boston Globe)


Carti similare cu Povestiri. integrala prozei scurte

Daniel martin

Daniel martin

de John Fowles

mai mult
Washington square

Washington square

de Henry James

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!