Cartea Mironei

scrisa de Cella Serghi

Cartea Mironei de Cella Serghi Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Cartea Mironei 7.9 lei *
Cartea Mironei 11.43 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Litera
Autor (i): Cella Serghi
Numar de pagini: 416 pagini
ISBN: 9789736756207
Anul aparitiei: 2009
Descriere: La o conferinta de la Institutul Francez de pe bulevardul Dacia, Mirona face cunostinta cu „un barbat impunator, greoi, cu parul ca zapada”, care, cand afla ca scrie literatura, o invita la cenaclu sa citeasca ceva. „Maestrul” e, desigur, E. Lovinescu, surprins dintr-o singura trasatura de condei, cu spiritul sau curios si generozitatea fata de incepatori, dar si cu mania – nevinovata – de a-i „boteza” cu pseudonime convingatoare: „Mirona? repeta maestrul mirat. E ingenios, dar prea cautat, neverosimil... Sa vii sa-mi citesti ceva. Lasa ca-ti gasesc eu un alt pseudonim. Şi, potrivindu-si ochelarii, ca un profesor care nu se decide sa-ti puna o nota de trecere: Vino duminica la cenaclu, domnisoara Mirona...”.La capatul lecturii acestui roman, scris cu verva si cu sensibilitate feminina, cititorul va ramane cu imaginea unei epoci istorice tulburate de mari prefaceri, in care o fata idealista isi cauta drumul, crezand cu incapatanare in destinul ei de scriitoare. Narator si personaj in acelasi timp, ea traieste deopotriva in realitatea Bucurestiului si a Parisului din anii celui de-al Doilea Razboi Mondial, cat si in fictiune, alaturi de fascinata si misterioasa bunica Fana.


Carti similare cu Cartea Mironei

Piatra lunii

Piatra lunii

de Wilkie Collins

mai mult
Venea o moara pe siret

Venea o moara pe siret

de Mihail Sadoveanu

mai mult
Eminescu, aparatorul romanilor de pretutindeni

Eminescu, aparatorul...

de Tudor Nedelcea

mai multRecenzii

Adelydda Adelydda pe 2014-05-11 09:53:28 Rating:

Desi nu se compara cu un alt roman al scriitoarei, Panza de paianjen, Cartea Mironei este totusi o carte exceptionala. Personajul principal, Mirona este o tanara plina de energie care isi povesteste viata pe masura ce citim romanul. Aflam despre fascinatia fetei pentru bunica sa, Fana, despre mama, matusile ei un pic ciudate. Aflam amanunte despre viata sa, despre visele si dorintele sale....

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

teo99
Recenzii: 0
Carti citite: 16

Nyx
Recenzii: 1
Carti citite: 14

Juels
Recenzii: 0
Carti citite: 134