Opere 2 - imaginea inconstienta a corpului

scrisa de Francoise Dolto

Opere 2 - imaginea inconstienta a corpului de Francoise Dolto Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Trei
Autor (i): Francoise Dolto
Anul aparitiei: 2005
Descriere: Imaginea corpului nu trebuie confundata cu schema corporala. Aceasta caracterizeaza individul ca reprezentant al speciei: ea este, in principiu, aceeasi pentru toti. Imaginea corpului, in schimb, este proprie fiecaruia, legata fiind de subiect si de istoria sa. Suport al narcisismului, ea este eminamente inconstienta: incarnarea simbolica a subiectului dezirant.
Pe baza acestui concept, Françoise Dolto urmareste fazele consituirii imaginii corpului, aratand ca de fiecare data "castrarea" joaca un rol decisiv. Fructificarea experientei psihanalitice ii permite autoarei sa descrie si patologia imaginii corpului care este totodata un esec al simbolizarii, adica o insuficienta a limbajului adresat copilului si o lipsa a interzisului.


Carti similare cu Opere 2 - imaginea inconstienta a corpului

Jurnalul unui milionar. cum pot oamenii obisnuiti sa obtina succese extraordinare

Jurnalul unui...

de Steven K. Scott

mai mult
Imperfecti, liberi si fericiti

Imperfecti, liberi si...

de Christophe Andre

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!