Opere 2 - imaginea inconstienta a corpului

scrisa de Francoise Dolto

Opere 2 - imaginea inconstienta a corpului de Francoise Dolto Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Trei
Autor (i): Francoise Dolto
Anul aparitiei: 2005
Descriere: Imaginea corpului nu trebuie confundata cu schema corporala. Aceasta caracterizeaza individul ca reprezentant al speciei: ea este, in principiu, aceeasi pentru toti. Imaginea corpului, in schimb, este proprie fiecaruia, legata fiind de subiect si de istoria sa. Suport al narcisismului, ea este eminamente inconstienta: incarnarea simbolica a subiectului dezirant.
Pe baza acestui concept, Françoise Dolto urmareste fazele consituirii imaginii corpului, aratand ca de fiecare data "castrarea" joaca un rol decisiv. Fructificarea experientei psihanalitice ii permite autoarei sa descrie si patologia imaginii corpului care este totodata un esec al simbolizarii, adica o insuficienta a limbajului adresat copilului si o lipsa a interzisului.


Carti similare cu Opere 2 - imaginea inconstienta a corpului

Cealalta realitate

Cealalta realitate

de Carlos Castaneda

mai mult
Realitati organizationale varsta si stresul - studii comparative in organizatii militare si civile

Realitati...

de Ana Moise

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!