Când apare copilul

scrisa de Francoise Dolto

Când apare copilul de Francoise Dolto Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Trei
Autor (i): Francoise Dolto
Traducator (i): Delia Vasiliu, Rodica Stoicescu
Numar de pagini: 528 pagini
ISBN: 978-973-707-396-9
Anul aparitiei: 2007
Descriere: Când ni se naşte un copil suntem absorbiţi de întrebări de tipul: ce greutate are?, ce lungime are?, ce notă a primit la maternitate?, cum suge?, ce scaun are? etc., într-un cuvânt de fizicul bebeluşului. Foarte puţini părinţi sunt preocupaţi de sănătatea sa psihică, fiind convinşi că astfel de probleme apar doar mai târziu. Ei bine, lucrurile nu stau deloc aşa! Încă de la naştere copilul are nevoie de dragoste, siguranţă, bucurie şi, mai ales, de comunicare. Frustrarea acestor nevoi produce tulburări psihice care, rezolvate imediat, rămân fără urmări, în timp ce dacă sunt neglijate conduc la nevrozele şi chiar psihozele de mai târziu. Celebra pediatră şi psihanalistă Françoise Dolto ne aduce la cunoştinţă semnele acestor tulburări şi remediile adecvate.
Alcătuită din conferinţe ţinute la radio, prezenta carte se adresează unui public larg şi poate fi citită ca un îndreptar practic, organizat pe probleme, adică pe sărite, în funcţie de preocupări. - Vasile Dem. Zamfirescu


Carti similare cu Când apare copilul

Psihiatrie in practica medicala

Psihiatrie in practica...

de Florin Tudose, Catalina Tudose

mai mult
Vorbeste-mi... am atatea sa-ti spun

Vorbeste-mi... am...

de Jacques Salome

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!