Memomed 2010. editia 16 + ghid farmacoterapic alopat si homeopat

scrisa de Dumitru Dobrescu

Memomed 2010. editia 16 + ghid farmacoterapic alopat si homeopat de Dumitru Dobrescu Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Universitara
Autor (i): Dumitru Dobrescu
Numar de pagini: 1088 pagini
ISBN: 9789737498045
Anul aparitiei: 2009
Descriere: De la inceputul sec. 19, timp de 200 de ani, in terapeutica exista doua categorii de medicamente, alopate si homeopate. Eficacitatea si utilitatea ambelor este bine demonstrata. Totusi ponderea lor in practica terapeutica este mult diferita, medicamentul alopat avand aproape exclusivitatea. Ca medic si farmacist, practician alopat si homeopat, profesor de farmacologie, mi-am propus sa cercetez „fenomenul medicament”. inca de la inceput am facut observatia ca medicamentul se afla in centrul, atat al alopatiei cat si al homeopatiei. Ca aceste practici terapeutice nu pot exista fara utilizarea medicamentului. Mai mult, definitia conceptului de medicament este aceeasi, pentru ambele categorii de medicamente. in aceasta situatie, este clar ca exista un singur medicament, cu doua forme concrete. intrucat stiinta medicamentului alopat este Farmacologia, aceeasi stiinta este si a medicamentului homeopat. Exista deci o singura Farmacologie cu doua ramuri, alopata si homeopata. Faptul este confirmat de legea fundamentala a Farmacologiei care este aceeasi pentru ambele ramuri.Pornind de la aceste concepte, am elaborat si publicat „Farmacologia homeopata generala”, in limba romana si in limba engleza. Se afla sub tipar versiunea in franceza. in anul 2009 am elaborat si publicat primul volum din partea speciala „Farmacologia homeopata. Volumul II. Aparatul respirator”. Sper sa urmeze si celelalte capitole din partea speciala.Concluziile legate de aceasta tema sunt multe si importante. Ele rezulta dintr-o ampla analiza a „fenomenului medicament”, pe care am facut-o intr-un eseu intitulat „Medicamentul in sec. al XXI-lea” (2). Considerand ca argumentele, concluziile si propunerile din eseu sunt de cel mai larg intens, am hotarat sa public eseul in cartea „Memomed 2010”. Şi, pentru a trece la traducerea in viata a concluziilor, am facut si un alt inceput, elaborand un „Index farmacoterapic homeopat”, pe care l-am inclus in „Ghidul farmacoterapic 2010”. Sper ca ideile si argumentele cuprinse in materialele mentionate, sa convinga cat mai multi colegi, medici si farmacisti, ca este timpul ca, in „fenomenul medicament” sa inceapa o noua era, care ar putea aduce imbunatatiri substantiale ale terapeuticii.


Carti similare cu Memomed 2010. editia 16 + ghid farmacoterapic alopat si homeopat

Dieta si grupele sangvine. teoria revolutionara a lui peter d'adamo

Dieta si grupele...

de Bruno Brigo

mai mult
Enciclopedia dezintoxicarii organismului uman

Enciclopedia...

de Viorel Medvetki

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comentarii

o9iubire pe 09.03.2011 19:43:07

foarte buna pentru pregatire inainte de examenul farmacistilor sau a asistentilor medicali de farmacie... "prietenii stiu de ce"


Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

o9iubire
Recenzii: 41
Carti citite: 58