Țara zăpezilor

scrisa de Yasunari Kawabata

Țara zăpezilor de Yasunari Kawabata Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Țara zăpezilor 18.2 lei *
Țara zăpezilor 26 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Humanitas Fiction
Autor (i): Yasunari Kawabata
Traducator (i): Stanca Cionca
Numar de pagini: 192 pagini
ISBN: 978-606-779-407-6
Anul aparitiei: 2018
Descriere: Țara zăpezilor este un roman clasic al literaturii japoneze moderne și a figurat printre cele trei opere citate de juriu în 1968, când lui Yasunari Kawabata i s-a decernat Premiul Nobel pentru literatură. Inițial o povestire publicată într-o revistă literară în 1935, romanul și-a căpătat forma definitivă abia în 1948.

Shimamura are obiceiul de a se retrage iarna într-o micuță stațiune montană, lăsând în urmă agitația capitalei și viața de familie. Aici, în „țara zăpezilor“, o întâlnește pe tânăra gheișă Komako, a cărei franchețe deconcertantă este pe punctul de a-i tulbura bărbatului echilibrul. Oscilând între afecțiunea fățișă și necondiționată a gheișei și farmecul misterios al tăcutei Yoko, al cărei chip îl deslușește fugar, Shimamura este mereu un om al inacțiunii, iar pasivitatea lui o condamnă pe Komako să rămână prinsă fără scăpare în păienjenișul relațiilor și obligațiilor din țara zăpezilor.


Carti similare cu Țara zăpezilor

Sotia doctorului

Sotia doctorului

de Sawako Ariyoshi

mai mult
Iubire

Iubire

de Hanne Orstavik

mai mult
Lasa-ma sa te iubesc

Lasa-ma sa te iubesc

de Jennifer L. Armentrout

mai mult



Recenzii

OnucaMariuca OnucaMariuca pe 2019-08-20 09:01:24 Rating:

Am primit cartea asta de la verișoara mea, la TIFF.18 pentru că noi ne dăruim cărți constant. A fost primită ca promisiunea unei poezii mereu sugerate, ca un fior în vârful nasului, ca prospețimea unei veri de aur.

A fost atât, dar și mai mult; este o carte pe care am citit-o încet, ca să se termine greu și mi-a părut un rău organic la finalul ei – m-a pătruns o melancolie...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

Sorin 22
Recenzii: 0
Carti citite: 152