Recenzie Țara zăpezilor scrisa de "OnucaMariuca"Recenzie Țara zăpezilor scrisa de Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Țara zăpezilor 18.2 lei *
Țara zăpezilor 26 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Numele cartii: Țara zăpezilor
Autor (i): Yasunari Kawabata
OnucaMariuca OnucaMariuca pe 2019-08-20 09:01:24 Rating:

Am primit cartea asta de la verișoara mea, la TIFF.18 pentru că noi ne dăruim cărți constant. A fost primită ca promisiunea unei poezii mereu sugerate, ca un fior în vârful nasului, ca prospețimea unei veri de aur.

A fost atât, dar și mai mult; este o carte pe care am citit-o încet, ca să se termine greu și mi-a părut un rău organic la finalul ei – m-a pătruns o melancolie plăcută a ceva ce a fost atât de frumos.

Am citit-o cu sufletul la gură, pentru că deși pare un roman static, are multă mișcare sugerată, desenată așa cum numai japonezii știu să redea.

Și am trăit, acolo – între zăpezi, gheișe și iubire, în fiecare dimineață și uneori seara, în metrou.

În mod obiectiv, romanul mai spune și alte povești, despre munți și zăpadă, chimonouri, țesături traditionale japoneze, obiceiuri ale locurilor, pe care eu le-am însemnat conștiincios, să mi le amintesc și altădată.

Eu am un fetiș literar cu japonezii, n-o să mă satur nicicând de ei, dar un Yasunari Kawabata (primul japonez laureat al Premiului Nobel pentru Literatură) cred ca încape în viața oricui. Eu mi-am mai luat 2 cărți scrise de el, încă de la primele pagini ale Zăpezii – "O mie de cocori" și "Păpădiile" și îmi rezerv anul ăsta japonezilor, simt nevoia de f(r)icțiune perfectă.Comenteaza

Poll

Votati cartea lunii!