Ziua in care Dumnezeu a fost prin oras

scrisa de Adrian-Petru Stepan

Ziua in care Dumnezeu a fost prin oras de Adrian-Petru Stepan Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Ziua in care Dumnezeu a fost prin oras 27.55 lei *
Ziua in care Dumnezeu a fost prin oras 29 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Libris Editorial
Autor (i): Adrian-Petru Stepan
Numar de pagini: 130 pagini
ISBN: 978-606-029-075-9
Anul aparitiei: 2019
Descriere: Autorul rememorează aventura zilei de 17 decembrie 1989, cȃnd fusese doar un copil de nouă ani care plecase cu tatăl său pentru a ridica pachetul de Crăciun venit de la o rudă din Franţa. Numai că miliţienii ȋi arestează părintele, iar el, scăpat din mȃinile lor, decide că trebuie să ȋl elibereze din ȋnchisoare. „M-am ridicat de pe colţul de bancă şi mi-am şters lacrimile. Nici Skoda aceea din povestirile tatei nu se dăduse bătută. Cu siguranţă, şi ȋnchisoarea unde ȋl ţineau pe el avea o a doua poartă. Toate locurile au două intrări, cu excepţia capcanelor.”

În drumul său e ajutat de o colegă a părinţilor săi, un libian stabilit ȋn Timişoara şi un fost angajat al Securităţii. Totul ȋn atmosfera sumbră a celei mai sȃngeroase zile a Revoluţiei din decembrie ’89.

Fiecare personaj vine cu povestea sa, o ipostază a libertăţii şi a pierderii sale. Nasser trecuse prin experienţa războiului şi a radicalizării prietenilor săi. Istoria tovarăşului ofiţer Crăciun e cheia ȋnţelegerii istoriei ultimei jumătăţi de veac, dar şi a libertăţii tatălui.


Carti similare cu Ziua in care Dumnezeu a fost prin oras

Noaptea si focul

Noaptea si focul

de Maria Lucia Hategan

mai mult
Privirea contesei hahn-hahn

Privirea contesei...

de Peter Esterhazy

mai mult
Cuvinte nescrise

Cuvinte nescrise

de Zhang Jie

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!