Ziua in care Dumnezeu a fost prin oras

scrisa de Adrian-Petru Stepan

Ziua in care Dumnezeu a fost prin oras de Adrian-Petru Stepan Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Ziua in care Dumnezeu a fost prin oras 27.55 lei *
Ziua in care Dumnezeu a fost prin oras 29 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Libris Editorial
Autor (i): Adrian-Petru Stepan
Numar de pagini: 130 pagini
ISBN: 978-606-029-075-9
Anul aparitiei: 2019
Descriere: Autorul rememorează aventura zilei de 17 decembrie 1989, cȃnd fusese doar un copil de nouă ani care plecase cu tatăl său pentru a ridica pachetul de Crăciun venit de la o rudă din Franţa. Numai că miliţienii ȋi arestează părintele, iar el, scăpat din mȃinile lor, decide că trebuie să ȋl elibereze din ȋnchisoare. „M-am ridicat de pe colţul de bancă şi mi-am şters lacrimile. Nici Skoda aceea din povestirile tatei nu se dăduse bătută. Cu siguranţă, şi ȋnchisoarea unde ȋl ţineau pe el avea o a doua poartă. Toate locurile au două intrări, cu excepţia capcanelor.”

În drumul său e ajutat de o colegă a părinţilor săi, un libian stabilit ȋn Timişoara şi un fost angajat al Securităţii. Totul ȋn atmosfera sumbră a celei mai sȃngeroase zile a Revoluţiei din decembrie ’89.

Fiecare personaj vine cu povestea sa, o ipostază a libertăţii şi a pierderii sale. Nasser trecuse prin experienţa războiului şi a radicalizării prietenilor săi. Istoria tovarăşului ofiţer Crăciun e cheia ȋnţelegerii istoriei ultimei jumătăţi de veac, dar şi a libertăţii tatălui.


Carti similare cu Ziua in care Dumnezeu a fost prin oras

Jack

Jack

de Alphonse Daudet

mai mult
Sotia mea favorita

Sotia mea favorita

de Tony Parsons

mai mult
Adulter

Adulter

de Paulo Coelho

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!