Un proiect pentru carti mai frumoase

de / September 7th, 2012 / 267 vizualizari

Cele mai frumoase cartiSe spune ca nu e bine sa judeci o carte dupa coperta, dar cu siguranta ca o coperta frumoasa nu strica. Plecand de la aceasta premisa, Asociatia pentru Performanta si Cultura in parteneriat cu Uniunea Editorilor din Romania si Headsome Communication lanseaza primul concurs national de design de carte din Romania.

Competitia este parte a proiectului “Cele mai frumoase carti din Romania, un eveniment menit sa initieze o dezbatere profesionista pe tema designului de carte si sa ajute la profesionalizarea acestui domeniu. Proiectul isi propune sa promoveze la nivel national si european cele mai valoroase realizari autohtone in domeniul designului de carte.

Pe langa concursul national de design de carte, proiectul “Cele mai frumoase carti din Romania“, aflat la prima editie, mai cuprinde alte doua componente: o conferinta (master-class) dedicata profesionistilor din domeniu, sustinuta de una dintre cele mai importante specialiste internationale ale momentului, Uta Schneider (Germania) si doua expozitii (la Frankfurt si Bucuresti).

Pentru mai multe detalii legate de concurs, intrati pe site-ul www.celemaifrumoasecarti.ro. Inscrierile vor avea loc pana in data de 2 octombrie, fiind deschise atat pentru profesionistii din industria cartii, cat si pentru artistii vizuali si publicul largi.

Jurizarea va avea loc in perioada 3-7 octombrie, din juriu facand parte 5 specialisti romani: Tim Nadasan, Mircia Dumitrescu, Stela Lie, Nicu Ilfoveanu, Mario Demezzo si un consultant extern: Uta Schneider (Germania). Finalistii vor fi anuntati pe 8 octombrie.

Pe data de 4 octombrie, Uta Schneider, una dintre cele mai apreciate specialiste in domeniul graficii de carte, directoare timp de 11 ani a Fundatiei Buchkunst din Frankfurt (organizator al competitiei “Best German Book Design” si al concursului “Best Book Design from all Over the World”), va sustine o conferinta (master-class) pe tema tendintelor actuale si a criteriilor de evaluare in domeniul designului de carte.

Cele doua expozitii vor avea loc la Frankfurt, in cadrul editiei de anul acesta a Targului International de Carte (10-14 octombrie), la standul Romaniei, apoi la Bucuresti, la finalul lunii octombrie. In cadrul vernisajului expozitiei de la Bucuresti, va avea loc si ceremonia de premiere. Dintre cartile nominalizate, juriul va acorda 3 distinctii (Premiul I, Premiul al II-lea si Premiul al III-lea) si un Premiu de incurajare pentru tinerii graficieni.

# # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare