Titluri în pregătire la Editura Rao

de / January 26th, 2016 / 298 vizualizari

editura raoDacă vă întrebați ce suprize ne mai pregătește Editura Rao, iată câteva volume ce vor ieși din tipar în prima jumătate a anului 2016:

Categoria ficţiune:

Cartea secretă, de Grégory Samak – un bătrân solitar, Elias Ein, se retrage la Braunau am Inn, un orăşel izolat din nord-vestul Austriei. Curând, el descoperă în noua casă o scară secretă ducând la o vastă bibliotecă subterană pe rafturile căreia dă peste Cartea Vieţii, în care Dumnezeu a trasat destinul fiecărui om. Elias este fascinat. Însuşirile extraordinare ale acestei cărţi secrete îi conferă puterea să acţioneze asupra cursului Istoriei.

Orice lucru are preţul lui, de Maggie Lehrman – când Win, prietenul lui Ari, moare, ea îşi cumpără o vrajă care îi şterge amintirile despre el. Dar vrăjile au preţul lor. Uneori se dezlănţuie un adevărat vârtej de conexiuni ascunse şi primejdioase. Aşa se întâmplă cu Ari si prietenii ei. Spus din patru perspective diferite, romanul acesta tulburător împleteşte trecutul şi prezentul într-un suspans narativ care dezvăluie adevărul din spatele unei teribile tragedii.

Strigătul păsării kiwi, de Sarah Lark – o saga de familie plină de culoare în minunatele ţinuturi din Noua Zeelandă. Povestea continuă în acest al treilea volum al seriei începute de Sarah Lark odată cu romanul În ţara norului alb. Finalul trilogiei se anunţă a fi unul palpitant, în care Gloria, strănepoata Gwynerei McKenzie, trebuie să lase în urmă ţinuturile familiare ale Noii Zeelande şi să călătorească… în jurul lumii, în zorii secolului XX.

Mireasma misterioasă a Munţilor Galbeni, de Yasuko Thanh – bazat pe povestea reală a Conspiraţiei Otrăvirii din Hanoi, din 1908, romanul prezintă întâmplări care traversează tot peisajul vietnamez. Poveştile din roman promit o abordare poetică, fantastică, plină de umor negru a preţului plătit pentru răzvrătire, precum şi a complicaţiilor iubirii într-o perioadă în care condiţiile istorice nu fac decât să complice dragostea.

Fire, domnița-monstru, de Kristin Cashore – în ținuturile Dell au existat „monștri“, ființe de o frumusețe supranaturală care pot subjuga oamenii cu o singură privire. Lady Fire este ultima fiinţă de acest fel care trăiește în pădurile misterioase. Familia regală îi cere ajutorul pentru a demasca un complot îndreptat împotriva suveranului. Va reuși Lady Fire să-și stăpânească magia sau va deveni un adevărat monstru, la fel ca tatăl ei?

Moștenitoarea focului, volumul 3 din seria Tronul de cleștar, de Sarah J. Maas – Celaena Sardothien și-a negat harul magic vreme de zece ani. Acum, are o singură dorință: să răzbune moartea prietenei ei Nehemia, iar principalul vinovat este regele din Adarlan. Va reuși oare temuta asasină să își accepte moștenirea nemuritoare învingându-și teama de necunoscut?

Categoria non-ficţiune:

Operaţiunea SwissLeaks, de Gérard Davet şi Fabrice Lhomme – aproape 200 de miliarde de euro stocate pe un stick USB. Opt persoane, printre care un judecător, un spion şi un agent al Fiscului, hotărâte să spargă omertá financiară. Doi anchetatori pe urmele unei escrocherii mondiale: 106.000 de conturi ascunse la banca elveţiană HSBC; cea mai mare fraudă fiscală descoperită vreodată.

Grace, de Thilo Wydra – o carte care se bazează pe documente de arhivă, mărturii ale contemporanilor, interviuri în exclusivitate. Este prezentată nu doar cariera actriței Grace Kelly, culminînd cu premiul Oscar, ci și viața complicată pe care a dus-o ca prinţesă de Monaco. În carte este publicat și un interviu în exclusivitate cu prințul Albert al II-lea, fiul lui Grace.

Berlusconi, de Alan Friedman – o biografie a fostului premier italian bazată pe sute de ore de interviuri realizate de Alan Friedman cu Silvio Berlusconi și cu asociații acestuia. Cartea reprezintă nu doar o explorare a culiselor biografiei lui Berlusconi, ci și o radiografie a relațiilor europene și a raporturilor de putere transoceanice.

Cartea regelui romantic și a fiilor fără de țară, de Vartan Arachelian – o carte-interviu care prezintă impresiile regelui Mihai al României cu privire la situația monarhiei de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial și până în zilele noastre. Prezintă aspecte mai puţin cunoscute publicului cititor și încearcă să facă lumină asupra unor momente controversate din istoria instituției monarhice din România.

García Márquez. Călătorie spre obârşie, de Dasso Saldívar – este, neîndoios, cea mai completă, riguroasă, bine documentată şi valoroasă lucrare de acest gen dintre numeroasele biografii dedicate reprezentantului emblematic al „realismului magic“ latinoamerican. Cartea reprezintă rodul a douăzeci de ani de cercetare aprofundată a vieţii şi operei lui Gabriel García Márquez, în temeiul consultării arhivelor bibliotecilor din diferite ţări şi a sute de interviuri cu familia, rudele, prietenii, colegii, criticii şi, lucru de nepreţuit, cu însuşi scriitorul.

13 ore, de Mitchell Zuckoff – bazată pe relatări direct de la sursă, 13 ore descrie pentru prima dată sângerosul atac, pierderile tragice şi faptele eroice de la Sediul Misiunii Speciale a Departamentului de Stat al SUA şi de la baza CIA din apropiere, numită Anexa, din Benghazi, Libia. Evenimentele au avut loc din seara de 11 septembrie 2012 până a doua zi dimineaţă. Lucrarea relatează o poveste adevărată, nespusă până în prezent, despre ceea ce s-a întâmplat în cele 13 ore ale acestui atac mârşav.

Sperăm că noutăţile editoriale prezentate v-au stârnit interesul. Le veţi găsi în curând pe rafturile librăriilor! Până atunci, fiți cu ochii pe situl editurii și pe pagina noastră de Facebook deoarece surprizele nu se opresc aici.

# # # # # #

Serial Readers

The Club Of Serial Readers este locul in care te intalnesti cu prietenii tai sau cu alti pasionati de lectura si discuti despre cele mai citite carti, cele mai interesante povesti.

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare