Scotienii prefera Trainspotting

de / December 3rd, 2013 / 142 vizualizari

TrainspottingDintr-un sondaj efectuat cu prilejul Saptamanii cartii din Scotia (25 noiembrie – 1 decembrie), reiese ca romanul “Trainspotting”, de Irvine Welsh este preferatul scotienilor.

Romanul, publicat si in Romania de editura Polirom, a cunoscut un succes international inca de la lansare, in 1993. Aventurile grupului de tineri din Edinburgh, dependenti de heroina, au fost transpuse pe marele ecran, trei ani mai tarziu, in regia lui Danny Boyle, cu Ewan McGregor in rolul principal.

Topul este intregit de urmatoarele carti: “Lanark: o viata in patru carti”, de Alasdair Gray (aparuta tot la Polirom), “Black & Blue”, de Ian Rankin, “The Bridge”, de Iain Banks si “One Fine Day in The Middle of the Night”, de Christopher Brookmyre.

“Nu stiu daca «Trainspotting» este cea mai buna carte scotiana – dar sunt absolut convins ca este cea mai buna carte pe care am scris-o. Sunt insa evident flatat doar sa ma aflu pe aceasta lista cu romane extraordinare, alaturi de niste scriitori nemaipomeniti, mai ales daca ma gandesc la unele carti stralucite si la preferatele mele, care nu au aparut niciodata pe această lista”, a declarat Irvine Welsh.

Sursa

# # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Postul precedent

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare