“Scanteia. Povestea unei mame care a crescut un geniu” de Kristine Barnett

de / February 10th, 2014 / 218 vizualizari

Editura Publica lanseaza a treia carte din colectia Narator: Scanteia. Povestea unei mame care a crescut un geniu de Kristine Barnett.

Scanteia

Cartea prezinta povestea unei mame care refuza certitudinile sumbre ale unui sistem educational care eticheteaza autismul drept o conditie total disfunctionala si care hotaraste sa creada pana la capat in sansa unei vieti normale pentru copilul sau. O poveste dramatica prin realitatea intamplarilor, uimitoare prin rezolvarea situatiei in sine, dar si una despre puterea credintei si dimensiunea profunda a potentialului uman.

Un procent de 10% din vanzarile cartii de pe publica.ro vor fi donate asociatiei AUTISM ROMANIA – Asociatia Parintilor Copiilor cu Autism

Am decis sa donam o parte din vanzarile acestei carti care vorbeste despre prejudecatile noastre atunci cand suntem confruntati cu spectrul autismului unei asociatii de parinti care se lupta zilnic cu un sistem si o mentalitate neadecvate nevoilor copiilor lor.” – Bogdan Ungureanu, director executiv editura Publica.

Kristine Barnett, autoarea cartii Scanteia si directoarea Jacob’s Place, un centru comunitar caritabil pentru copii autisti si cu nevoi speciale din Indiana: „Am scris aceasta carte pentru ca sunt de parere ca povestea lui Jake e reprezentativa pentru toti copiii. Desi darurile lui sunt unice, povestea lui pune in evidenta posibilitatea pe care o avem cu totii de a realiza ce este extraordinar in noi insine si poate chiar arata posibilitatea cageniulsa nu fie o insusire chiar atat de rara. Nu vreau sa spun ca fiecare copil autistsau fiecare copil normaleste un geniu. Dar daca aprinzi scanteia innascuta a unui copil, iti va arata intotdeauna drumul spre inaltimi mai mari decat ti-ai fi putut imagina vreodata.

Asociatia AUTISM ROMANIA a fost infiintata in septembrie 2001 de un grup de parinti frustrati de inexistenta serviciilor adecvate nevoilor copiilor lor si de lipsa perspectivelor pentru un viitor mai bun pentru acestia si familiile lor. Asociatia face parte din organizatia internationala Autism Europe.

Proiectele asociatiei din acest an se focuseaza pe:

  • Crearea unui Centru Multifunctional pentru Tinerii cu Autism
  • Crearea unui Fond de Sprijin al Familiilor Defavorizate Afectate de Autism prin oferirea de materiale utile familiilor pentru mai buna educare a copiilor afectati de autism, acoperirea partiala sau totala a taxelor de participare la diverse conferinte si workshop-uri relevante, facilitarea accesului gratuit la consultanta terapeutica online oferita de specialisti in terapii comportamentale.

Din colectia Narator mai fac parte Dulcele bar de JR Moehringer si Paturi de imprumut de Jacob Tomsky.

# # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

2 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare