Salman Rushdie nu mai vine in India

de / January 20th, 2012 / 132 vizualizari

Acum cateva zile va anuntam ca Salman Rushdie va fi unul dintre invitatii speciali din cadrul festivalului de literatura din Jaipur. Iata insa ca protestele care au insotit aceasta veste si-au atins scopul si au reusit sa il sperie pe scriitor, determinandu-l sa-si anuleze participarea.

“Deci, nu voi veni”. Asa scrie in comunicatul citit in public de Sanjoy Roy, unul dintre organizatorii festivalului. Desi in 2007 Salman Rushdie a participat la festival fara sa intampine vreo problema, iata ca anul acesta lucrurile stau altfel. Poate ca romanul “Copiii din miez de noapte” i-a adus un premiu Booker, dar “Versetele satanice” i-au adus oprobiul populatiei islamice.

In Europa, in schimb, scriitorul este foarte indragit. Drept dovada, in iunie 2007 a primit titlul de cavaler al Imperiului Britanic, iar francezii i-au oferit titlul de Comandor al Ordinului Artelor si Literelor, cea mai inalta distinctie culturala.

# # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Postul precedent

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare